search

Μαλακα μπισκοτα σοκολατας με εξτρα κομματια σοκολατας

Αυτή η συνταγή έχει υπεδυνάμεις! Είναι υπερβολικά απλή αλλά το αποτέλεσμα είναι super μαλακά μπισκότα που λιώνουν στο στόμα!



Υλικά

  •  340 γρ σοκολάτα κοβερτούρα κομμένη σε κυβάκια και χωρισμένη σε 200 g και 140 g
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη (ή ζάχαρη άχνη)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένο

Εκτέλεση

  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε και ανακατεύουμε 200 γρ σοκολάτα με το βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα γυαλιστερό και λείο μείγμα!
  • Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα χτυπάμε για 5 έως 8 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το λιωμένο μίγμα σοκολάτας-βουτύρου, και χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα
  • Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα.
  • Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι, βάζουμε ζύμη για 8 cookies σε κάθε ταψί και από πάνω βάζουμε τα κομάτια της σοκολάτας που δεν χρησιμοποιήσαμε
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Ψήνουμε για 8 έως 10 λεπτά
  • Tα μπισκότα διατηρούνται σε ένα αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για  μέχρι 5 ημέρες.
 
Cool Artisan