search

Μακαρονάδα με κοκκινιστά μανιτάρια

Vegan συνταγή για ζυμαρικά με βάση τα μικρά κρεμμυδάκια που χρησιμοποιύμε στο στιφάδο και μανιτάρια πορτομπέλο. Μπορείς να συνοδεύσεις όποιο τύπο ζυμαρικών σου αρέσει, αλλά εγώ τα προτείνω με πέννες.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 200 γρ κρεμμύδια μικρά (τύπου κοκκάρια)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500 γρ μανιτάρια πορτομπέλο
  • 400 γρ σάλτσα τομάτας
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 2 κτσ κουκουνάρι (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει.
  • Προσθέτουμε τα κοκκάρια ολόκληρο και το σκόρδο και τα αφήνουμε να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Κόβουμε τα μαντιτάρια σε φέτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  • Αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το κουκουνάρι)
  • Σιγοβράζουμε σε μέτρια ένταση για 15 λεπτά.
  • Τέλος σερβίρουμε πάνω από ζυμαρικά της επιλογής μας και προσθέτουμε κουκουνάρι από πάνω.
Cool Artisan