Η σημερινή συνταγή είναι μια φρουτένια αρωματική εκδοχή του carrot cake που γίνεται λίγο πιο ενδιαφέρουσα με την προσθήκη φουντουκιού!
Μπορείς να τη φτιάξεις σε μικρές θήκες για κέικ ή μάφιν και βέβαια και σε κανονική φόρμα για κέικ. Η δοσολογία βγάζει 9 μικρά κέικ ή 1 ένα κανονικό.
Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. αλεύρι φουντουκιού
- 240 γρ. γάλα αμυγδάλου
- 300 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. λάδι καρύδας
- 240 γρ. καρότα, τριμμένα
- 3 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 3 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. βανίλια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C και βουτυρώνουμε τις φόρμες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί, το αλεύρι, το αλεύρι φουντουκιού, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε μαζί το γάλα αμυγδάλου, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το λάδι.
- Ανακατεύουμε τα στεγνά συστατικά στο μπολ με τα υγρά συστατικά.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τα καρότα και ανακατεύουμε λίγο μέχρι να αναμειχθούν.
- Αν κάνουμε ένα μεγάλο κέικ ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα, με την οποία θα τρυπήσουμε το κέντρο του κέικ. Για μικρά κέικ ψήνουμε 20 λεπτά.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς. Ακόμα καλύτερα, αν το αφήσουμε να σταθεί όλη τη νύχτα.
- Γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και λίγη τριμμένη καρύδα.