search

VEGAN ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ

Η σημερινή συνταγή είναι μια φρουτένια αρωματική εκδοχή του carrot cake που γίνεται λίγο πιο ενδιαφέρουσα με την προσθήκη φουντουκιού!

Μπορείς να τη φτιάξεις σε μικρές θήκες για κέικ ή μάφιν και βέβαια και σε κανονική φόρμα για κέικ. Η δοσολογία βγάζει 9 μικρά κέικ ή 1 ένα κανονικό.

 



Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. αλεύρι φουντουκιού
  • 240 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. λάδι καρύδας
  • 240 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 3 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 3 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. βανίλια

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C και βουτυρώνουμε τις φόρμες.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί, το αλεύρι, το αλεύρι φουντουκιού, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε μαζί το γάλα αμυγδάλου, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το λάδι.
  • Ανακατεύουμε τα στεγνά συστατικά στο μπολ με τα υγρά συστατικά.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τα καρότα και ανακατεύουμε λίγο μέχρι να αναμειχθούν.
  • Αν κάνουμε ένα μεγάλο κέικ ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα, με την οποία θα τρυπήσουμε το κέντρο του κέικ. Για μικρά κέικ ψήνουμε 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς. Ακόμα καλύτερα, αν το αφήσουμε να σταθεί όλη τη νύχτα.
  • Γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και λίγη τριμμένη καρύδα.
Cool Artisan