search

VEGAN ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Λαχταριστή σφολιάτια με γέμιση πλούσιας κρέμας σοκολάτας! Η απόλυτη «αμαρτία» και όμως είναι vegan!



Υλικά

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
  • 250 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.γ. ακατέργαστη σκόνη κακάου
  • 30 γρ. μαργαρίνη
  • 2 κ.σ. baking powder
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • ½ κ.γ. κανέλα
Για το σερβίρισμα:
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα αμυγδάλου. Τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να έρθει σε σημείο βρασμού.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το εκχύλισμα βανίλιας και την σκόνη κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το baking powder. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C στον ανεμιστήρα.
  • Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας σε μια επιφάνεια εργασίας και απαλά τα ανοίγουμε για να ισιώσουν.
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Πιέζουμε απαλά προς τα κάτω με τα χέρια σας για να απλωθεί.
  • Απλώστε την κρέμα πάνω του ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με καρύδα και κανέλα.
  • Διπλώνουμε τη ζύμη σφολιάτας για να σχηματίσουν ένα ωραίο ρολό.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για να σερβίρουμε:
  • Τοποθετούμε την μπουγάτσα σε μια ξύλινη σανίδα και το κόβουμε σε ίσου μεγέθους κομμάτια.
  • ΠΑσπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.
Cool Artisan