Λαχταριστή σφολιάτια με γέμιση πλούσιας κρέμας σοκολάτας! Η απόλυτη «αμαρτία» και όμως είναι vegan!
Υλικά
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
- 250 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.γ. ακατέργαστη σκόνη κακάου
- 30 γρ. μαργαρίνη
- 2 κ.σ. baking powder
- 1 φύλλο σφολιάτας
- ½ κ.γ. κανέλα
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα αμυγδάλου. Τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να έρθει σε σημείο βρασμού.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το εκχύλισμα βανίλιας και την σκόνη κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το baking powder. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C στον ανεμιστήρα.
- Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας σε μια επιφάνεια εργασίας και απαλά τα ανοίγουμε για να ισιώσουν.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Πιέζουμε απαλά προς τα κάτω με τα χέρια σας για να απλωθεί.
- Απλώστε την κρέμα πάνω του ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με καρύδα και κανέλα.
- Διπλώνουμε τη ζύμη σφολιάτας για να σχηματίσουν ένα ωραίο ρολό.
- Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Τοποθετούμε την μπουγάτσα σε μια ξύλινη σανίδα και το κόβουμε σε ίσου μεγέθους κομμάτια.
- ΠΑσπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.