search

Από την αγαπημένη μου Λακωνική Μάνη ❤️Μια συνταγή για ζυμαρικά με μυζήθρα που καίγεται στο τηγάνι με λίγο βούτυρο κι αυγό από πάνω 🍳 Μια μαγική συνταγή που είναι μεν φτωχική αλλά η γεύση της είναι σκέτη μαγεία ❤️ Η ιστορία της χάνεται στους αιώνες μαζί με την πλούσια γαστρονομία της Μάνης. Η συνταγή μας έρχεται από την εποχή που τα υλικά ήταν λίγα και δυσεύρετα. Η τσουχτή όμως ήταν ένα πιάτο που σέρβιραν πάντα στους απρόσμενους επισκέπτες, αφού φτιάχνεται σε ελάχιστα λεπτά και ισορροπεί την έλλειψη κρέατος στο σπιτικό.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 

 



Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 5
  • 400 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • 6 αυγά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Για τη μυζήθρα
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με μια κουταλιά ελαιόλαδο
  • Μόλις κάψει το βούτυρο προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα
  • Ανακατεύουμε καλά πάνω σε υψηλή φωτιά για 8 λεπτά
  • Μόλις πάρει χρυσαφένιο χρώμα αποσύρουμε από τη φωτιά
Για τα μακαρόνια
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 5 λίτρα νερό και 1 κουταλιά αλάτι
  • Μόλις πάρει βράση το νερό προσθέτουμε τα μακαρόνια
  • Βράζουμε για 11 λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη μυζήθρα
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά
  • Τηγανίζουμε τα αυγά σε ελαιόλαδο
  • Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με ένα αυγό.
  • Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι απολαμβάνουμε.
Cool Artisan