Από την αγαπημένη μου Λακωνική Μάνη ❤️Μια συνταγή για ζυμαρικά με μυζήθρα που καίγεται στο τηγάνι με λίγο βούτυρο κι αυγό από πάνω 🍳 Μια μαγική συνταγή που είναι μεν φτωχική αλλά η γεύση της είναι σκέτη μαγεία ❤️ Η ιστορία της χάνεται στους αιώνες μαζί με την πλούσια γαστρονομία της Μάνης. Η συνταγή μας έρχεται από την εποχή που τα υλικά ήταν λίγα και δυσεύρετα. Η τσουχτή όμως ήταν ένα πιάτο που σέρβιραν πάντα στους απρόσμενους επισκέπτες, αφού φτιάχνεται σε ελάχιστα λεπτά και ισορροπεί την έλλειψη κρέατος στο σπιτικό.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια Νο 5
- 400 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
- 6 αυγά
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση
Για τη μυζήθρα- Σε ένα φαρδύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με μια κουταλιά ελαιόλαδο
- Μόλις κάψει το βούτυρο προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα
- Ανακατεύουμε καλά πάνω σε υψηλή φωτιά για 8 λεπτά
- Μόλις πάρει χρυσαφένιο χρώμα αποσύρουμε από τη φωτιά
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 5 λίτρα νερό και 1 κουταλιά αλάτι
- Μόλις πάρει βράση το νερό προσθέτουμε τα μακαρόνια
- Βράζουμε για 11 λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη μυζήθρα
- Ανακατεύουμε πολύ καλά
- Τηγανίζουμε τα αυγά σε ελαιόλαδο
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με ένα αυγό.
- Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι απολαμβάνουμε.