Είναι μαρμελάδα αλλά είναι για να συνοδεύεις αλμυρά πιάτα! Ταιριάζει ιδανικά με ψητά τυριά και ειδικά σαγανάκια ή τυροπιτάρια.
Ο συνδυασμός της τομάτας με το λεμόνι και τζίντζερ δίνει ένα μαγικό αποτέλεσμα, με πολλά επίπεδα που θα θες να τρως και να ξανατρώς! Μπορείς ακόμα να την προσθέσεις μέσα σε σάντουιτς και κρέπες ή απλά σαν ντιπ όταν ξεκινάς ένα τραπέζι.
Για τη σημερινή συνταγή χρησιμοποίησα τη νέα μου κατσαρόλα από την PAL, την PAL Red. Είναι κατασκευασμένη από κράμα αλουμινίου με αντικολλητική επίστρωση και κόκκινα λαβές που απαραμένουν κρύες ακόμα και μετά από μια ώρα που σιγοβράζει η μαρμελάδα μου. Τη δική μου τη βρήκα στον ΑΒ Βασιλόπουλο.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 1 kg τομάτα
- 700 γρ ζάχαρη
- Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι (ή λάιμ)
- 1 κτσ μπούκοβο
- 5 γρ φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις τομάτες και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια
- Κόβουμε τη σάρκα σε μικρά κυβάκια
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 60 λεπτά
- Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και διατηρούμε έως και 3 μήνες