search

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Σήμερα φτιάχνω μια συνταγή που θα φέρει την άνοιξη στην κουζίνα! Τάρτα με γέμιση από κρέμα βανίλιας και φρεσκοκομμένες φράουλες. Ένα από τα πιο κλασικά και αγαπητά γλυκά της σεζόν που μπορεί να σου ανεβάσει τη διάθεση από την πρώτη μπουκιά.

Η συνταγή είναι σχετικά απλή αλλά χρειάζεται αρκετό χρόνο (δηλαδή προετοιμασία από την προηγούμενη μέρα) για να δέσει σωστά η κρέμα και να ξεκουραστεί η ζύμη στο ψυγείο.

Διάβασε επίσης



Υλικά

Για τη ζύμη
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας (κρύο) σε κύβους
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την κρέμα
  • 350 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 3  κρόκοι αυγών
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κτσ εκχύλισμα βανίλιας
Για το στήσιμο
  • Φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
  • Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Θα χρειαστεί περίπου 4-5 λεπτά
  • Στη συνέχεια βγάζουμε τη ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Αν την αφήσουμε για παραπάνω χρόνο στο ψυγείο θα πρέπει να την αφήσουμε για περισσότερη ώρα σε θερμοκρασία δωματίου πριν την δουλέψουμε.
  • Μόλις είναι έτοιμη να την δουλέψουμε, Την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας, για να μην κολλάει, και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και στη συνέχεια με τα δάχτυλα την εφαρμόζουμε καλά, κόβωντας τα κομμάτιας ζύμης που προεξέχουν
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα, βάζουμε "βαρίδια ψησίματος" για να μην φουσκώσει (εγω χρησιμιμοποιώ ρεβίθια) και ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά
  • Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα βαρίδια ψησίματος και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά
Για την  κρέμα
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αυγό, τους κρόκους, το κορν φλάους και τα χτυπάμε καλά.
  • Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια ένταση βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ανακατεύουμε σε τακτά διαστήματα
  • Μόλις ζεσταθεί το μίγμα της κρέμας, παίρνουμε μια κουτάλα και μεταφέρουμε μια ποσότητα στο μπολ με τους κρόκους. Χτυπάμε καλά.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμα δύο φορές.
  • Τέλος αδειάζουμε το μίγμα των κρόκων μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Αναδεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα
  • Έπειτα την αδειάζουμε σε ένα ταψάκι και την καλύπτουμε με μια μεμβράνη
  • Τη μεταφέρουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Θα χρειαστεί 6-12 ώρες.
  • Τη βγάζουμε από το ψυγείο και την χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη να αφρατέψει.
  • Τέλος την αδειάζουμε μέσα στη ζύμη και με μια σπάτουλα την ισιώνουμε να καλύψει όλη την τάρτα
  • Στολίζουμε με φράουλες και σερβίρουμε
Cool Artisan