search

ΤΑΡΤΑ ΑΛΜΥΡΗΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΜΕ ΡΑΣΜΠΕΡΙ

Εδώ και αρκετούς μήνες μου είχε καρφωθεί η ιδέα να κάνω μια σοκολατένια τάρτα με ράσμπερι! Δεν φαντάζεστε το χαμόγελο που καρφώθηκε στο πρόσωπο μου όταν ξαφνικά είδα φρέσκα (και όχι κατεψυγμένα) ράσμπερι στον πάγκο του super market!

Για τη σοκολατένια γκανάς πειραματίστηκα φτιάχνοντας μια γέμιση αλμυρής πραλίνας φουντουκιού ενώ για τη βάση έκανα την κλασσική ζύμη για γλυκιά βάση τάρτας, pâte sucrée! Μπορείς να δεις τη συνταγή με ένα κλικ εδώ.



Υλικά

Για τη γέμιση
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 500 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
  • 20 ράσμπερι

Εκτέλεση

  • Ψήνουμε τη ζύμη της τάρτας σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις με ένα κλικ εδώ.
  • Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Όσο πιο μικρά τα κομμάτια τόσο το καλύτερο γιατί θα λιώσουν πιο εύκολα.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Δεν την αφήνουμε να βράσει επειδή θα μυρίσει άσχημα. Πάντοτε όταν ζεσταίνουμε κρέμα γάλακτος την αποσύρουμε όταν δούμε ότι έχει αρχίσει να αχνίζει έντονα και την αισθανθούμε καυτή στο δάχτυλό μας.
  • Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό, ώστε να μαλακώσει καλά η σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Περιχύνουμε την τάρτα με το μείγμα της σοκολάτας και αραδιάζουμε τα ράσμπερι
  • Αφήνουμε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου να δέσει η σοκολάτα για τουλάχιστον 2 ώρες.
Cool Artisan