Γεύση Ελλάδας σε κάθε μπουκιά. Το τυροπιτάρι είναι η πιο απλή συνταγή για σπιτική ζύμη, γεμιστή με τυριά, που μαγειρεύεται στο τηγάνι.
Λίγα μόνο υλικά αρκούν για να φτιάξεις μια πανεύκολη ζύμη. Στο εσωτερικό μπορείς να βάλεις ό,τι τυριά θέλεις, αλλά σου προτείνω να συνδυάσει λαδοτύρι Μυτιλήνης με μια πικάντικη φέτα.
Tip 1: Για το τηγάνισμα χρησιμοποιώ ελαιόλαδο από τη Μυτιλήνη που είναι αρκετά ελαφρύ και λεπτόρευστο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ηλιέλαιο.
Tip 2: Σε πολλά μέρη της Ελλάδας σερβίρουν το τυροπιτάρι με μέλι.
Tip 3: Στη γέμιση μπορείς επίσης να προσθέσεις μυρωδικά όπως δυόσμο ή φρέσκια ρίγανη.
Tip 4: Μπορείς να φτιάξεις ένα μεγάλο τυροπιτάρι όπως εγώ ή να πλάσεις μικρότερα, στο μέγεθος τυρόπιτας.
Δες εδώ το βίντεο:
Διάβασε Επίσης:
- Τα 12 απαραίτητα εργαλεία ζαχαροπλαστικής που πρέπει να έχεις στο σπίτι
- Έρευνα Αγοράς: Οι 10+1 καλύτερες κουζινομηχανές της αγοράς
- Έρευνα Αγοράς: Τα 10+1 καλύτερα blender της αγοράς
- Έρευνα Αγοράς: 14 Ψάθινα, διακοσμητικά καλάθια για το σπίτι σου
- Έρευνα αγοράς: Οι 10 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Υλικά
Για τη ζύμη- 500 γρ. αλεύρι για για όλες τις χρήσεις
- 3 κτσ ελαιόλαδο
- 2 κτσ ξύδι
- 200 - 220 ml νερό
- 300 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο
- 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 300 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε βάζοντας στο μπολ με το αλεύρι το ελαιόλαδο και το ξύδι.
- Προσθέτουμε σταδιακά το νερό ενώ δουλεύουμε το ζυμάρι.
- Τσεκάρουμε αν χρειάζεται παραπάνω νερό και το προσθέτουμε σιγά σιγά.
- Αν κάνουμε λάθος και βάλουμε λίγο παραπάνω νερό, το διορθώνουμε προσθέτωντας λίγο αλεύρι.
- Ζυμώνουμε καλά για 7-8 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη
- Καλύπτουμε το ζυμάρι με μια καθαρή μαμβακερή πετσέτα και το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Αλευρώνουμε καλά τον πάγκο μας
- Βγάζουμε το ζυμάρι από το ψυγείο και το ανοίγουμε καλά με ένα πλάστη. Θέλουμε να είναι λεπτό και να έχει το μέγεθος σαν μια μεγάλη πίτσα με διάμετρο περίπου 35 - 40 εκ.
- Βάζουμε στο κέντρο το τριμμένο λαδοτύρι και έπειτα θρυμματίζουμε τη φέτα από πάνω.
- Κλείνουμε καλά φέρνοντας τα περιμετρικά κομμάτια της ζύμης στο κέντρο και με τα δάχτυλα μας πιέζουμε και πατικώνουμε να κλείσουμε καλά τις ενώσεις.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια ένταση σε ένα φαρδύ τηγάνι.
- Τηγανίζουμε το τυροπιτάρι από την κάτω πλευρά των ενώσεων και μόλις πάρει ωραίο χρυσό χρώμα το γυρίζουμε και από την επάνω πλευρά. Κάθε πλευρά θα χρειαστεί 17-20 λεπτά σε μέτρια ένταση.
- Το βγάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί πάνω σε χαρτί κουζίνας.
- Αν πρόκειται να το σερβίρουμε πιο αργά, μπορούμε να το ζεστάνουμε στο φούρνο στους 180°C για 5-7 λεπτά.