Το clafoutis (προφέρεται κλαφουτί) είναι ένα γλυκό που μας έρχεται από την Γαλλία και παραδοσιακά φτιάχνεται με κεράσια. Υπάρχουν όμως πολλές παραλλαγές του, όπως για παράδειγμα με φραμπουάζ ή ακόμα και με ακτινίδιο.
Εγώ σήμερα, σου δείχνω την ανοιξιάτικη εκδοχή του και χρησιμοποιώ φράουλες.
Διάβασε Επίσης:
OI ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΟΥΖΙΝΟΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ)
10 DESIGN ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΜΟΡΦΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ BLENDER ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (PLUS TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΣΩΣΤΑ)
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: ΟΙ 4 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ
10 ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΠΟ 22 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΣΟΥ
Υλικά
- 2 αβγά
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 50 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κυβάκια (για το ψήσιμο)
- 60 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 150 γρ. γάλα, φρέσκο
- 1 βανιλίνη σε σκόνη
- Αλεύρι και βούτυρο για το ταψί.
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψάκι 15 x 25 εκ.
- Σε ένα φαρδύ μπολ χτυπάμε τα αυγά
- Προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) και χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη και χτυπάμε
- Τέλος προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
- Κόβουμε τις φράουλες στη μέση ή σε τέταρτα αν είναι μεγάλες
- Τις βάζουμε μέσα στο ταψάκι που έχουμε προετοιμάσει και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα μας
- Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε στην επιφάνει το υπόλοιπο βούτυρο που έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια
- Επαναφέρουμε στο φούρνο και μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C
- Ψήνουμε για ακόμα 25 λεπτά
- Τέλος, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως
- Παραδοσιακά σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη από πάνω, αλλά μπορείς να βάλεις και παγωτό