search

Συνταγή για clafoutis με φράουλες

Το clafoutis (προφέρεται κλαφουτί) είναι ένα γλυκό που μας έρχεται από την Γαλλία και παραδοσιακά φτιάχνεται με κεράσια. Υπάρχουν όμως πολλές παραλλαγές του, όπως για παράδειγμα με φραμπουάζ ή ακόμα και με ακτινίδιο.

Εγώ σήμερα, σου δείχνω την ανοιξιάτικη εκδοχή του και χρησιμοποιώ φράουλες.

 

Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 2 αβγά
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 50 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κυβάκια (για το ψήσιμο)
  • 60 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 150 γρ. γάλα, φρέσκο
  • 1 βανιλίνη σε σκόνη
  • Αλεύρι και βούτυρο για το ταψί.

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψάκι 15 x 25 εκ.
  • Σε ένα φαρδύ μπολ χτυπάμε τα αυγά
  • Προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) και χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη και χτυπάμε
  • Τέλος προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
  • Κόβουμε τις φράουλες στη μέση ή σε τέταρτα αν είναι μεγάλες
  • Τις βάζουμε μέσα στο ταψάκι που έχουμε προετοιμάσει και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα μας
  • Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε στην επιφάνει το υπόλοιπο βούτυρο που έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια
  • Επαναφέρουμε στο φούρνο και μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C
  • Ψήνουμε για ακόμα 25 λεπτά
  • Τέλος, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως
  • Παραδοσιακά σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη από πάνω, αλλά μπορείς να βάλεις και παγωτό
Cool Artisan