Μια καλοκαιρινή, πανεύκολη κολοκυθόπιτα με δροσερά μυρωδικά και τραχανά αντί για αλεύρι. Προτιμάμε πάντα μικρά κολοκυθάκια γιατί έχουν πιο έντονη γεύση και άρωμα
Υλικά
- 600 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα (και λίγες λεπτές φέτες για την επιφάνεια)
- 100 γρ. τραχανά
- 300 γρ. φέτα, χοντροσπασμένη
- 6 αυγά
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Προετοιμάζουμε ένα ταψί, το καλύπτουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα παίρναμε από τον τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
- Τα πιέζουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά, προσθέτουμε αλάτι και τα αφήνουμε να σταθούν για μια ώρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180°C