search

Σπανακοπιτάκια σε τορτίγια στο airfryer

Τα πιο γρήγορα σπανακοπιτάκια που θα φτιάξεις σε λιγότερο από 10 λεπτά. Σοτάρεις τα υλικά της γέμισης σε ένα τηγάνι, γεμίζεις τις τορτίγιες και ψήνεις!

Tip: Για να κλείσουν καλά τα πιτάκια μου τα σφραγίζω με μια “κόλλα” από νερό κι αλεύρι που ανακατεύω σε ένα μπολάκι.



Υλικά

  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 2 κτσ κρεμμύδι
  • 250 γρ σπανάκι, πλυμμένο, μόνο φύλλα
  • 150 γρ. φέτα
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
Για τις τορτίγιες
  • 6 τορτίγιες
  • 1 κτσ νερό
  • 1 κτσ αλεύρι
  • 2 κτσ σουσάμι
Για τη sauce
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • 1 κτσ μέλι
  • 1 κτσ μαγιονάτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέτουμε το σπανάκι κι ανακατεύουμε μέχρι να χάσει τον όγκο του.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και κρατάμε 2 κτσ στην άκρη για το ψήσιμο
  • Προσθέτουμε τη φέτα, τα σοταρισμένα λαχανικά, δυόσμο κι ανακατεύουμε καλά
  • Κόβουμε τις τορτίγιες στη μέση
  • Βάζουμε στο κέντρο τη γέμιση και κλείνουμε
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό.
  • Σφραγίζουμε τις τορτίγιες με το μείγμα αλεύρι - νερό
  • Τις αλείφουμε με το αυγό που κρατήσαμε
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι
  • Ψήνουμε στους 180°C για 5-7 λεπτά
Για τη sauce
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρουμε με τα σπανακοπιτάκια
Cool Artisan