Τα πιο γρήγορα σπανακοπιτάκια που θα φτιάξεις σε λιγότερο από 10 λεπτά. Σοτάρεις τα υλικά της γέμισης σε ένα τηγάνι, γεμίζεις τις τορτίγιες και ψήνεις!
Tip: Για να κλείσουν καλά τα πιτάκια μου τα σφραγίζω με μια “κόλλα” από νερό κι αλεύρι που ανακατεύω σε ένα μπολάκι.
Υλικά
-
20 ml ελαιόλαδο
-
2 κτσ κρεμμύδι
-
250 γρ σπανάκι, πλυμμένο, μόνο φύλλα
-
150 γρ. φέτα
-
1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
-
1 αυγό
Για τις τορτίγιες
-
6 τορτίγιες
-
1 κτσ νερό
-
1 κτσ αλεύρι
-
2 κτσ σουσάμι
Για τη sauce
-
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-
1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
-
1 κτσ μέλι
-
1 κτσ μαγιονάτα
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Εκτέλεση
-
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά
-
Προσθέτουμε το σπανάκι κι ανακατεύουμε μέχρι να χάσει τον όγκο του.
-
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και κρατάμε 2 κτσ στην άκρη για το ψήσιμο
-
Προσθέτουμε τη φέτα, τα σοταρισμένα λαχανικά, δυόσμο κι ανακατεύουμε καλά
-
Κόβουμε τις τορτίγιες στη μέση
-
Βάζουμε στο κέντρο τη γέμιση και κλείνουμε
-
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό.
-
Σφραγίζουμε τις τορτίγιες με το μείγμα αλεύρι - νερό
-
Τις αλείφουμε με το αυγό που κρατήσαμε
-
Πασπαλίζουμε με σουσάμι
-
Ψήνουμε στους 180°C για 5-7 λεπτά
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρουμε με τα σπανακοπιτάκια