search

Σπανακόπιτα, χωρίς φύλλο, φουλ στην πρωτεΐνη – με cottage & βρώμη

Πανεύκολη συνταγή για μια λεπτή πίτα με σπανάκι και την τυρένια γεύση του cottage. Το μπλεντάρω για να δίνει τη γεύση χωρίς την υφή που «ξενίζει» αρκετούς. Τέλεια συνταγή για όσους θέλουν αρκετή πρωτεΐνη και πολύ χαμηλά λιπαρά. Η πρωτεΐνη έχει και την μαγική ικανότητα να σε κρατάει χορτάτη/ο για αρκετές ώρες μέσα στη μέρα!

Tip: Μπορείς να προσθέσεις χοντροκομμένη φέτα στο μίγμα για να δώσεις τη γεύση και την αίσθηση της παραδοσιακής σπανακόπιτας.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. σπανάκι φρέσκο, πλυμένο και χοντροκομμένο
  • 3 αυγά
  • 600 γρ. τυρί cottage
  • 50 γρ. βρώμη
  • 1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ αντκολλητικό τηγάνι σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σπανάκι.
  • Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα αυγά με το cottage.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά
  • Μεταφέρουμε σε στρογγυλό ταψάκι και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 30-35 λεπτά.
Cool Artisan