search

Σούπα Βελουτέ με Ρεβίθια, Γλυκοπατάτα και Σουσάμι

Μια σούπα νόστιμη, αλλά και γεμάτη οφέλη για τον οργανισμό, πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και πρωτεΐνες, μια εξαιρετική επιλογή για ισορροπημένη διατροφή. Η συνταγή βασίζεται σε απλά και φυσικά υλικά, που συνδυάζουν μοναδικά τις γλυκές και γήινες γεύσεις της γλυκοπατάτας και του καρότου με τη βελούδινη υφή των ρεβιθιών. Τα καρυκεύματα, η πάπρικα και ο κουρκουμάς, όχι μόνο ενισχύουν τη γεύση, αλλά προσφέρουν και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, κάνοντάς τη σούπα  ακόμα πιο θρεπτική.

Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα):

  • Θερμίδες: 250 kcal
  • Πρωτεΐνες: 11 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 38 γρ.
  • Λίπη: 6 γρ.


Υλικά

(για 4 μερίδες):

  • 100 γρ. κρεμμύδι (1 μέτριο)
  • 400 γρ. γλυκοπατάτα (2 μέτριες)
  • 300 γρ. καρότα (3 μέτρια)
  • 700 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 1 λίτρο νερό
  • 20 γρ. ελαιόλαδο (2 κ.σ.)
  • 1 κ.γ. πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • 1 κ.γ. αλάτι (ή κατά προτίμηση)
  • ½ κ.γ. πιπέρι (ή κατά προτίμηση)

Για το γαρνίρισμα:

    • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2% ή 0%)
    • 10 γρ. σουσάμι (1 κ.σ.)
    • ½ κ.γ. μπούκοβο

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα και τα καρότα κομμένα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τα βρασμένα ρεβίθια, την πάπρικα, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον νερό για να ρυθμίσουμε την πυκνότητα.
  • Σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι, σουσάμι και μπούκοβο για έξτρα γεύση.
Cool Artisan