Μέλι και μουστάρδα συνθέτουν την πιο αγαπημένη συνταγή για σολομό
Υλικά
-
250 γρ. σολομός
-
100 γρ. μουστάρδα
-
20 ml ελαιόλαδο
-
30 γρ. μέλι
-
2 κτσ λεμόνι (χυμό)
-
1 κτσ ψιλοκομμένο άνιθο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
-
1 φλυτζάνι ρύζι
-
1 φύλλο δάφνη
-
2 φλυτζάνια καυτό νερό (από το βραστήρα)
-
2 κτσ ψιλοκομμένο φρέσκο μαΐντανό
Εκτέλεση
Για τη sauce
-
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ κι ανακατεύουμε
-
Κρατάμε τη μισή ποσότητα για το σερβίρισμα
-
Ανοίγουμε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί
-
Βάζουμε στη βάση λεπτές φέτες κρεμμύδι και λεμόνι
-
Αλοίφουμε τα δύο φιλέτα σολομό με τη sauce
-
Τον ξαπλώνουμε πάνω στις λεπτές φέτες
-
Προσθέτουμε λεπτές φέτες κρευμμυδιού και λεμονιού από πάνω.
-
Κλείνουμε το αντικολλητικό χαρτί σε πακέτο
-
Ψήνουμε στο airfryer στους 170°C για 10 λεπτά
-
Ανοίγουμε το πακέτο και ψήνουμε για άλλα 7-10 λεπτά
-
Φέρνουμε το νερό σε βρασμό
-
Προσθέτουμε το ρύζι και το φύλλο δάφνης
-
Ανακατεύουμε 1-2 φορές - όχι παραπάνω γιατί θα λασπώσει
-
Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μισό-σκεπασμένη κατσαρόλα
-
Βγάζουμε από το μάτι
-
Σκεπάζουμε με καθαρή βαμβακερή πετσέτα για 5 λεπτά
-
Αφρατεύουμε με ένα πιρούνι και σερβίρουμε
-
Σερβίρουμε σε φαρδύ μπολ με το ρύζι στη βάση, σολομό από πάνω κι έξτρα σος στο πλάι.
-
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαΐντανό