search

Σολομός με μέλι και μουστάρδα

Μέλι και μουστάρδα συνθέτουν την πιο αγαπημένη συνταγή για σολομό



Υλικά

  • 250 γρ. σολομός
Για τη sauce
  • 100 γρ. μουστάρδα
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 30 γρ. μέλι
  • 2 κτσ λεμόνι (χυμό)
  • 1 κτσ ψιλοκομμένο άνιθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για το ψήσιμο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
Για το σερβίρισμα
  • 1 φλυτζάνι ρύζι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 φλυτζάνια καυτό νερό (από το βραστήρα)
  • 2 κτσ ψιλοκομμένο φρέσκο μαΐντανό
 

Εκτέλεση

Για τη sauce 
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ κι ανακατεύουμε
  • Κρατάμε τη μισή ποσότητα για το σερβίρισμα
 
  • Ανοίγουμε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί
  • Βάζουμε στη βάση λεπτές φέτες κρεμμύδι και λεμόνι
  • Αλοίφουμε τα δύο φιλέτα σολομό με τη sauce
  • Τον ξαπλώνουμε πάνω στις λεπτές φέτες
  • Προσθέτουμε λεπτές φέτες κρευμμυδιού και λεμονιού από πάνω.
  • Κλείνουμε το αντικολλητικό χαρτί σε πακέτο
  • Ψήνουμε στο airfryer στους 170°C για 10 λεπτά
  • Ανοίγουμε το πακέτο και ψήνουμε για άλλα 7-10 λεπτά
Για το ρύζι
  • Φέρνουμε το νερό σε βρασμό
  • Προσθέτουμε το ρύζι και το φύλλο δάφνης
  • Ανακατεύουμε 1-2 φορές - όχι παραπάνω γιατί θα λασπώσει
  • Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μισό-σκεπασμένη κατσαρόλα
  • Βγάζουμε από το μάτι
  • Σκεπάζουμε με καθαρή βαμβακερή πετσέτα για 5 λεπτά
  • Αφρατεύουμε με ένα πιρούνι και σερβίρουμε
  • Σερβίρουμε σε φαρδύ μπολ με το ρύζι στη βάση, σολομό από πάνω κι έξτρα σος στο πλάι.
  • Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαΐντανό
Cool Artisan