search

Σάλτσα ζυμαρικών με χούμους και κοτόπουλο

Αυτή η comfort, θρεπτική μακαρονάδα είναι για εσένα που λατρεύεις τη γεύση του χούμους! Το κοτόπουλο και το χούμους είναι ένας απόλυτα, απολαυστικός συνδυασμός. Ίσως από τους πιο κλασικούς που υπάρχουν. Και με το χούμους Mezete μπορείς να φτιάξεις αυτή τη μακαρονάδα σε λιγότερο από 15 λεπτά. Βράζεις τα ζυμαρικά και παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρεις το κοτόπουλο με λίγο κρεμμύδι. Προσθέτεις το Mezete, λίγο από το νερό ανακατεύεις κι απολαμβάνεις. Έτσι φτιάχνεις ένα πολύ ισορροπημένο πιάτο με πολύ χαμηλά λιπαρά και φουλ στην πρωτεΐνη.

To αποτέλεσμα είναι κρεμώδες και βελούδινο ενώ τα ζυμαρικά μαγνητίζουν τη σάλτσα πάνω τους! Μπορείς να επιλέξεις όποια γεύση Mezete προτιμάς. Θα τα βρεις σε 4 διαφορετικές γεύσεις: κλασική, με ψητή πιπεριά, με βότανα, με λιαστή τομάτα.

Πρόκειται για ένα:
  • 100% Φυτικό προϊόν
  • Πλούσιο σε πρωτεΐνες
  • Πλούσιο σε φυτικές ίνες
  • Χωρίς συντηρητικά
  • Χωρίς γλουτένη
  • Χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα
  • Πιστοποίηση Vegan 

 



Υλικά

  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 215 γρ. χούμους Mezete (κλασική γεύση)
  • 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 300 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κτγ πάπρικα
  • 1/2 κτγ θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα ζυμαρικά
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονα αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Κρατάμε μισό φλυτζάνι (120 ml) από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε.
Για τη σάλτσα ζυμαρικών
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
  • Το αφήνουμε να πάρει χρώμα από την κάτω πλευρά χωρίς να το ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
  • Σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το περιεχόμενο μιας συσκευασίας Mezete.
  • Προσθέτουμε μισό φλυτζάνι νερό από το νερό κι ανακατεύουμε.
  • Τέλος προσθέτουμε και τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Προαιρετικά γαρνίρουμε με παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό.
Cool Artisan