search

Τορτίγια με κοτόπουλο, γλυκοπατάτα και Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο

To κόλπο με το βρασμένο κοτόπουλο που το μαδάς και το αναμειγνύεις με sauce θα καθιερωθεί ως ο πιο αγαπημένος σου τρόπος για να το μαγειρεύεις!

Μπορείς να το αξιοποιήσεις σε τορτίγιες, σάντουιτς, πίτες, τα πάντα! Αρχικά αποτελεί τον πιο εύκολο-γρήγορο τρόπο να μαγειρέψεις το στήθος κοτόπουλο ενώ η Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο Condito The Green Line δίνει όλη τη γεύση που θες χωρίς να χρειάζεται κανένα έξτρα υλικό! Κι αν έχεις ήδη μίξερ χειρός, θα γίνει και το πιο διασκεδαστικό πείραμα για να δεις πόσο ωραία μπορείς να μαδήσεις το κοτόπουλο!

Τελευταία έχω πάθει “εμμονή” με το συνδυασμό γλυκοπατάτας με κοτόπουλο! Όχι μόνο γιατί είναι εξαιρετικά θρεπτικός αλλά και γιατί το αποτέλεσμα είναι μαγικό! Ταιριάζει τέλεια μέσα σε τορτίγιες, που μπορείς να ετοιμάσεις από την αρχή της εβδομάδας, να τις αποθηκεύεις σε φαγητοδοχεία στη συντήρηση του ψυγείου και να τις ψήνεις στην τοστιέρα όποτε θες! Διατηρούνται έως και μια εβδομάδα!

Mayo Vegan Sauce φτιάχνεται χωρίς αυγά, γλουτένη και συντηρητικά και βγαίνει σε 2 γεύσεις:

  • Mayo Vegan Sauce με απαλή μουστάρδα Condito The Green Line 
  • Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο Condito The Green Line


Υλικά

(για 6 τορτίγιες)   Για το κοτόπουλο
  • 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 150 γρ. Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο Condito The Green Line
Για τη γλυκοπατάτα
  • 2 γλυκοπατάτες
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κτγ πάπρικα
  • 1/2 κτγ θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το στήσιμο
  • 6 τορτίγιες
  • 100 γρ. μοτσαρέλα
  • 5-6 φύλλα iceberg
  • 12 ντοματίνια
Για τη vegan εκδοχή
  • 200 γρ. καπνιστό τόφου
  • 150 γρ. Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο Condito The Green Line
  • 5-6 φύλλα iceberg
  • 12 ντοματίνια

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο
  • Βάζουμε άφθονο νερό σε μια κατσαρόλα και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού
  • Προσθέτουμε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο και το βράζουμε καλά για 10-12 λεπτά
  • Το σουρώνουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ
  • Το λιανίζουμε καλά με 2 πιρούνια ή με μίξερ χειρός για μεγαλύτερη ευκολία.
  • Προσθέτουμε τη Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο Condito The Green Line  κι ανακατεύουμε καλά.
Για τις γλυκοπατάτες
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις γλυκοπατάτες.
  • Τις κόβουμε σε κυβάκια.
  • Τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και θυμάρι.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά στον αέρα.
Για το στήσιμο
  • Βάζουμε στη βάση κάθε τορτίγιας λίγη τριμμένη μοτσαρέλα.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, γλυκοπατάτες, iceberg και ντοματίνια.
  • Κλείνουμε, τυλίγουμε και ψήνουμε σε τοστιέρα.
  • Μπορείς αν θες να το ετοιμάσεις από την προηγούμενη μέρα και να το ψήσεις σε τοστιέρα λίγο πριν το απολαύσεις.
Για τη Vegan εκδοχή
  • Κόβουμε το καπνιστό τόφου σε λωρίδες και το σοτάρουμε ελαφρώς σε ένα τηγάνι.
  • Στη βάση κάθε τορτίγιας βάζουμε το τόφου, προσθέτουμε τη Mayo Vegan Sauce με καπνιστό μπούκοβο Condito The Green Line και τέλος το iceberg και τα τοματίνια.
  • Κλείνουμε, τυλίγουμε και ψήνουμε σε τοστιέρα.
Cool Artisan