search

Ρολάκια σφολιάτας με φιστίκι Αιγίνης

Το airfryer είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο για να ψήσεις κάθε είδος ζύμης. Μαγειρεύει τέλεια στο εσωτερικό δίνοντας τραγανή υφή στο εξωτερικό. Αυτά τα ρολάκια σφολιάτας έχουν όλη τη γεύση από το φιστίκι Αιγίνης σε μια λαχταριστή γλυκιά γέμιση.



Υλικά

  • 100 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια φιστίκια, ανάλατα και ξεφλουδισμένα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο, τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, τριμμένο (σκόνη) -
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμμάρια ζύμη σφολιάτας
  • 1 κρόκος αυγού
  • 40 ml  χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
  •  50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 10 γραμμάρια φιστίκια, ανάλατα και ξεφλουδισμένα

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια στο μπλεντερ μέχρι να έχουμε χοντρούς κόκκους
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως με μίξερ χειρός
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα φιστίκια, το κάρδαμο, το τζίντερ, το αλάτι και χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός
  • Στρώνουμε στον πάγκο αντικολλητικό χαρτί
  • Το αλευρώνουμε ελαφρώς
  • Απλώνουμε τη σφολιάτα πάνω στο χαρτί
  • Απλώνουμε το μίγμα με μια σπάτουλα πάνω στη σφολιάτα αφήνοντας ένα κενό 4εκ στο τελείωμα
  • Τυλίγουμε σε κύλινρο
  • Κόβουμε σε 8 ίσα μέρη
  • Χαράζουμε 3 διαγώνιες γραμμές σε κάθε μέρος, στην  επάνω πλευρά
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο αυγού
  • Βάζουμε τα ρολά μέσα στον κάδο
  • Αλείφουμε κάθε ρολό με τον κρόκο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής
  • Ψήνουμε στους 160°C για 28-30 λεπτά
  • Στα τελευταία 10 λεπτά γυρνάμε τα ρολάκια να ψηθούν κι από την κάτω πλευρά
Cool Artisan