Μια συνταγή που συνδυάζει τη γλυκιά γεύση της μπανάνας, το φυσικό άρωμα του καρότου και την τραγανή υφή από τα καρύδια, δημιουργώντας ένα γεύμα που θυμίζει carrot cake, αλλά με πολύ λιγότερες θερμίδες και περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Είναι εύκολη στην παρασκευή, δεν απαιτεί πολύ χρόνο και μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια.
Κάνε κλικ εδώ και πάρε μέρος στο διαγωνισμό:
Διατροφική Ανάλυση (στο σύνολο της συνταγής 6 κομμάτια)
- Θερμίδες: 806 kcal
- Πρωτεΐνες: 25 γρ.
- Υδατάνθρακες: 105 γρ.
- Σάκχαρα: 49 γρ.
- Λίπη: 30 γρ.
- Κορεσμένα: 4 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 6 γρ.
Η ανάλυση βασίζεται στη χρήση φυτικού γάλακτος (π.χ. αμυγδάλου) χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
Υλικά
- 1 μπανάνα ώριμη (περίπου 100 γρ.)
- 1 καρότο τριμμένο (περίπου 50 γρ.)
- 60 γρ. βρώμη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 150 ml γάλα (κατά προτίμηση φυτικό ή χαμηλών λιπαρών)
- 50 γρ. μέλι
- 10 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 20 γρ. φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή φορμάκι, λιώνουμε την μπανάνα με πιρούνι.
- Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τη βρώμη, την κανέλα και το baking powder, και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το γάλα και το μέλι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να σταθεροποιηθεί.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρουμε.
- Προαιρετικά γαρνίρουμε με γιαούρτι και φυστικοβούτυρο