search

Πρωτεϊνική τυρόπιτα σουφλέ με κότατζ και φέτα

Το κοτατζ με τα αυγά, χτυπημένα στο μπλέντερ, δίνουν ένα υπέροχο τυρένιο μίγμα που φουσκώνει και ψήνεται ανάμεσα στα φύλλα κρούστας. Η φέτα είναι απαραίτητη για τη γεύση σε αυτή συνταγή αλλά για ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα μπορείς να την αντικαταστήσεις με ανθότυρο.

Tip: Το μυστικό σε αυτή τη συνταγή είναι το ψήσιμο. Τα πρώτα 25 λεπτά γίνονται με το αλουμινόχαρτο σκεπασμένο για να ψηθεί στο εσωτερικό και τα επόμενα 25 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο για να αποκτήσει τραγανή κρούστα στην επιφάνεια.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 600 γρ. τυρί κότατζ
  • 5 αυγά
  • 400 γρ. φέτα
  • 500 ml γάλα
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 10 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το τυρί κότατζ με τα αυγά, αλάτι και πιπέρι
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ το μίγμα
  • Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το γάλα κι ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και βάζουμε στη βάση 2 φύλλα κρούστας σταυρωτά.
  • Προσθέτουμε 1 κουταλιά από το μίγμα κι έπειτα ένα φύλλο κρούστας.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα και τα φύλλα.
  • Στο τελείωμα βάζουμε 2 φύλλα κρούστας.
  • Κόβουμε το φύλλο που προεξέχει περιμετρικά με ένα ψαλίδι.
  • Τυλίγουμε το φύλλο προς τα μέσα.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί μας
  • Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 25 λεπτά.
Cool Artisan