Η σημερινή συνταγή έχει ό,τι ζητάς από μια ανοιξιάτικη τάρτα. Η τραγανή ζύμη συναντά τη baby πατάτα και παντρεύονται κάτω από μια σαλάτα ρόκα-προσούτο! Μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο πιάτο ιδανικό για να ξεκινήσεις πλουσιοπάροχα τη μέρα σου παρέα με ένα αρωματικό φρέντο.
Κάνε κλικ εδώ για να δεις πως θα φτιάξεις τέλειο Freddo Espresso και Freddo Cappuccino.
Υλικά
Για τη ζύμη: Για τη γέμιση:- 5 baby πατάτες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
- 1 πράσο, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 150 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
- 1 χούφτα ρόκα
- 2 αυγά
- 4 φέτες προσούτο
- Ελαιόλαδο για σοτάρισμα
Εκτέλεση
Για τη ζύμη: Για τη γέμιση:- Πλένουμε καλά τις πατατές και τις βράζουμαι μέχρι να είναι al dente.
- Στη συνέχεια τις βγάζουμε από το νερό, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε σε φέτες.
- Σοτάρουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι.
- Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε τις πατάτες
- Σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά και αφαιρούμε από το μάτι.
- Προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε
- Γεμίζουμε την τάρτα που έχουμε ήδη προετοιμάσει.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
- Τηγανίζουμε τα αυγά χωρίς να παραψήσουμε τους κρόκους.
- Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σερβίρουμε με τη ρόκα, το προσούτο και τα αυγά πάνω από την τάρτα.