search

Πως να φτιάξεις Pull Pork στο σπίτι

Το pulled pork έχει γίνει τελευταία η αγαπημένη μου συνήθεια στην κουζίνα. Είναι ένας τρόπος να μαγειρέψεις το χοιρινό που χρειάζεται αρκετό χρόνο, αλλά εκεί ακριβώς χρωστάει όλη του τη νοστιμιά.

Είναι μια τάση που παίζει σε πολλά εστιατόρια και σε πολλές παραλλαγές: μέσα σε bao ban, σε burger, σε σάντουιτς παντού. Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξεις και δεν απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό στην κουζίνα. Αν δεν έχεις γάστρα το κάνεις σε ένα ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο.



Υλικά

  • 1,5 κιλό χοιρινό ωμοπλάτη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •  1 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 κ. σ. ζάχαρη καστανή
  • 1/5 κ.σ αλάτι
  • 1/5 κ.σ. πιπέρι
  • 1/5 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/5 κ.σ. ξερό θυμάρι
  • 3-4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση

  •  Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε το κρέας. Σε ένα ταψί φτιάχνουμε τη μαρινάδα με όλα τα υλικά εκτός από το κρασί
  •  Με γάντια απλώνουμε τη μαρινάδα στο κρέας και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το χοιρινό απ’ όλες τις πλευρές, ρίχνουμε τη μαρινάδα και στο τέλος σβήνουμε με το κρασί.
  • Μεταφέρουμε το φαγητό σε γάστρα ή σε ταψί, το οποίο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C-180°C, για περίπου 2 ώρες.
  • Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το φαγητό και με δυο πιρούνια διαλύουμε το κρέας σε κομμάτια και συνεχίζουμε το ψήσιμο (χωρίς να είναι σκεπασμένο ), για άλλη 1 ώρα.
Cool Artisan