search

Πάβλοβα σαν πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Φέτος φτιάχνουμε πρωτομαγιάτικα στεφάνια για το τραπέζι, όχι όμως από λουλούδια! Φτιάχνουμε ατομικές πάβλοβες και τις διακοσμούμε με σαντιγί και φρούτα.

Δες εδώ το βίντεο:

 

 

Διάβασε επίσης



Υλικά

Για τα παβλοβάκια
  • 5 ασπράδια μεγάλων αβγών
  • 350 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 βανιλίνες
Για τη διακόσμηση
  • 200 γρ. κρέμα γάλατος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 2 κτσ ζάχαρη άχνη
  • 1 ακτινίδιο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. ράσμπερις

Εκτέλεση

  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί
  • Απλώνουμε τη λευκή ζάχαρη πάνω στη λαδόκολλα και μεταφέρουμε στο φούρνο
  • Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη για 7-8 λεπτά στους 180°C
  • Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους
  • Αδειάζουμε τα ασπράδια μέσα στον κάδο του μίξερ και ξεκινάμε να χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση. Όχι όμως στην πιο δυνατή ταχύτητα του μίξερ.
  • Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη ενώ χτυπάμε
  • Κατα τη διάρκεια, σταματάμε το μίξερ και με μια σπάτουλα κατεβάζουμε το υλικό που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του κάδου
  • Μόλις η μαρέγκα είναι έτοιμη τη βάζουμε μέσα σε ένα κορνέ.
  • Στρώνουμε το ταψί μας με λαδόκολλα.
  • Φτιάχνουμε μικρά στεφανάκια με το κορνέ μας. Δεν χρειάζεται να έχουν τέλειο σχήμα γιατί έτσι κι αλλιώς θα φουσκώσουν ελαφρώς κατά τη διάρκεια του ψησίματος και θα διορθωθούν τυχόν ατέλειες
  • Ψήνουμε στους 130°C για 25 λεπτά
Για τη διακόσμηση
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί και τη μεταφέρουμε σε ένα κορνέ
  • Διακοσμούμε τα παβλοβάκια με τη σαντιγί
  • Τοποθετούμε τα φρούτα από πάνω
Cool Artisan