Φέτος φτιάχνουμε πρωτομαγιάτικα στεφάνια για το τραπέζι, όχι όμως από λουλούδια! Φτιάχνουμε ατομικές πάβλοβες και τις διακοσμούμε με σαντιγί και φρούτα.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
Για τα παβλοβάκια- 5 ασπράδια μεγάλων αβγών
- 350 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 2 βανιλίνες
- 200 γρ. κρέμα γάλατος χτυπημένη σε σαντιγί
- 2 κτσ ζάχαρη άχνη
- 1 ακτινίδιο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 100 γρ. ράσμπερις
Εκτέλεση
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί
- Απλώνουμε τη λευκή ζάχαρη πάνω στη λαδόκολλα και μεταφέρουμε στο φούρνο
- Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη για 7-8 λεπτά στους 180°C
- Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους
- Αδειάζουμε τα ασπράδια μέσα στον κάδο του μίξερ και ξεκινάμε να χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση. Όχι όμως στην πιο δυνατή ταχύτητα του μίξερ.
- Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη ενώ χτυπάμε
- Κατα τη διάρκεια, σταματάμε το μίξερ και με μια σπάτουλα κατεβάζουμε το υλικό που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του κάδου
- Μόλις η μαρέγκα είναι έτοιμη τη βάζουμε μέσα σε ένα κορνέ.
- Στρώνουμε το ταψί μας με λαδόκολλα.
- Φτιάχνουμε μικρά στεφανάκια με το κορνέ μας. Δεν χρειάζεται να έχουν τέλειο σχήμα γιατί έτσι κι αλλιώς θα φουσκώσουν ελαφρώς κατά τη διάρκεια του ψησίματος και θα διορθωθούν τυχόν ατέλειες
- Ψήνουμε στους 130°C για 25 λεπτά
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί και τη μεταφέρουμε σε ένα κορνέ
- Διακοσμούμε τα παβλοβάκια με τη σαντιγί
- Τοποθετούμε τα φρούτα από πάνω