Έχουμε φτιάξει πολλά, πρωτότυπα και διαφορετικά cheesecake. Μερικές φορές όμως θέλεις να επιστρέψεις στο κλασικό, το απλό, το αγαπημένο. Για το λόγο αυτό σου δείχνω τη βασική συνταγή για cheesecake που θέλει μόλις 5 υλικά και χρειάζεται λίγα λεπτά από το χρόνο σου για να το ετοιμάσεις. Παγώνει στο ψυγείο για 3 ώρες (ή ιδανικά για μια ολόκληρη νύχτα) κι έπειτα το σερβίρεις στους αγαπημένους σου.
Υλικά
Για τη βάση-
250 γρ. μπισκότα χτυπημένα στο blender
-
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
600 γρ. τυρί κρέμα
-
70 γρ. ζάχαρη άχνη
-
250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. μαρμελάδα της επιλογής σου
Εκτέλεση
Για τη βάση-
Προετοιμαζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 20 εκ. βάζοντας λαδόκολλα στη βάση του.
-
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο.
-
Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και πιέζουμε το μείγμα με ένα ποτήρι για να έχει ομοιόμορφο πάχος.
-
Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός.
-
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, αφράτο μίγμα.
-
Μεταφέρουμε το μίγμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα.
-
Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 3 ώρες.
-
Έπειτα, ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
- Γαρνίρουμε με μαρμελάδα της επιλογής μας και σερβίρουμε