Το πιο ελαφρύ και δροσερό παγωτό, με απλά υλικά. Ένα παγωτό πολύ χαμηλό σε θερμίδες αλλά πλούσιο σε πρωτεΐνη.
Tip 1: Βάζω τις φράουλες στην κατάψυξη από την προηγούμενη μέρα. Με αυτό τον τρόπο το παγωτό αποκτά πιο ωραία υφή
Tip 2: Χρησιμοποιώ φυσικό ρόφημα σόγιας με βανίλια (χωρίς ζάχαρη) για τη γεύση αλλά και την υφή. Φυσικά αν δεν θες μπορείς να βάλεις απλά γάλα.
Tip 3: Το μέλι είναι προαιρετικό! Ειδικά αν οι φράουλες είναι ώριμες και βιολογικές και άρα γλυκές 🍓
Tip 4: Βγάζουμε το παγωτό 5-10 λεπτά από την κατάψυξη πριν το σερβίρουμε
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 300 γρ. φράουλες (καθαρισμένες, που έχω βάλει στην κατάψυξη από την προηγούμενη μέρα)
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 100 ml φυτικό ρόφημα σόγιας
- 1 κτσ μέλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις φράουλες και κόβουμε τα κοτσάνια.
- Βάζουμε τις φράουλες στην κατάψυξη από την προηγούμενη μέρα.
- Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Μεταφέρουμε σε φαγητοδοχείο και παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Πριν σερβίρουμε βγάζουμε από το ψυγείο για 5-10 λεπτά.