search

Παγωτό φράουλα, χωρίς ζάχαρη, 3 μόνο υλικά

Το πιο ελαφρύ και δροσερό παγωτό, με απλά υλικά. Ένα παγωτό πολύ χαμηλό σε θερμίδες αλλά πλούσιο σε πρωτεΐνη.

Tip 1: Βάζω τις φράουλες στην κατάψυξη από την προηγούμενη μέρα. Με αυτό τον τρόπο το παγωτό αποκτά πιο ωραία υφή

Tip 2: Χρησιμοποιώ φυσικό ρόφημα σόγιας με βανίλια (χωρίς ζάχαρη) για τη γεύση αλλά και την υφή. Φυσικά αν δεν θες μπορείς να βάλεις απλά γάλα.

Tip 3: Το μέλι είναι προαιρετικό! Ειδικά αν οι φράουλες είναι ώριμες και βιολογικές και άρα γλυκές 🍓

Tip 4: Βγάζουμε το παγωτό 5-10 λεπτά από την κατάψυξη πριν το σερβίρουμε

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 300 γρ. φράουλες (καθαρισμένες, που έχω βάλει στην κατάψυξη από την προηγούμενη μέρα)
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 100 ml φυτικό ρόφημα σόγιας
  • 1 κτσ μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις φράουλες και κόβουμε τα κοτσάνια.
  • Βάζουμε τις φράουλες στην κατάψυξη από την προηγούμενη μέρα.
  • Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Μεταφέρουμε σε φαγητοδοχείο και παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Πριν σερβίρουμε βγάζουμε από το ψυγείο για 5-10 λεπτά.
Cool Artisan