search

Νηστίσιμη μπατζίνα (κολοκυθόπιτα)

Η ΔΩΔΩΝΗ είναι μια εταιρία με μεγάλη εμπειρία στη φέτα αλλά και σε όλα τα τυριά. Εδώ και δεκαετίες ξέρει και φροντίζει για τη γεύση, την ποιότητα, την υφή, όλα. Και μόνο το όνομα της είναι εγγύηση.

Φέτος τη Σαρακοστή μας φέρνει το φυτικό λευκό! Ένα προϊόν από λάδι καρύδας, πλούσιο σε βιταμίνη Β12 και ασβέστιο που είναι ιδανικό για σαλάτες, σάντουιτς αλλά και πίτες. Κι εγώ το χρησιμοποιήσα για μια συνταγή που λατρεύω, τη μπατζίνα. Αυτή την επίπεδη κολοκυθόπιτα που φτιάχνουμε (με διάφορα ονόματα) σε όλη την Ελλάδα.

Αντί για αυγό έβαλα βραστή πατάτα και πρόσθεσα χοντροσπασμένο ΔΩΔΩΝΗ Plant’d φυτικό λευκό που δίνει όλη τη σπιρτάδα και τη γεύση. Και είναι το πρώτο φυτικό λευκό που δοκιμάζω και λιώνει τόσο ωραία!



Υλικά

  • 500 γρ. κολοκυθάκια περασμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • 300 γρ. πατάτα
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 200 γρ. ΔΩΔΩΝΗ Plant'd φυτικό λευκό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε βράζοντας την πατάτα
  • Συνεχίζουμε περνώντας τα κολοκυθάκια από το χοντρό του τρίφτη.
  • Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά.
  • Πολτοποιούμε την πατάτα σε ένα μπολ με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλεύρι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά.
  • Χοντροσπάμε μέσα στο μπολ το ΔΩΔΩΝΗ Plant'd φυτικό λευκό κι ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί κι απλώνουμε το μείγμα. Η πίτα μας πρέπει να έχει πάχος 1 εκ. κι όχι περισσότερο.
  • Λαδώνουμε ελαφρώς και την επιφάνεια με ένα πινέλο.
  • Ψήνουμε στους 180°C στη χαμηλή σχάρα του φούρνου, στον αέρα, για 45-50 λεπτά.
Cool Artisan