search

Κριθαρότο μανιταριών σε 15 λεπτά

Όταν ο χρόνος σε πιέζει αλλά θέλεις ή πρέπει να ετοιμάσεις ένα αξιοπρεπές (τουλάχιστον) γεύμα, ο Cool Artisan είναι εδώ με αυτή την υπέροχη συνταγή για κριθαρότο με μανιτάρια σαμπινιόν, λαχανικά και παρμεζάνα. Αν πρόκειται να το σερβίρεις σε δείπνο, προτείνω να το συνοδεύσεις με λευκό κρασί!

TIPS:

  1. Αν δεν έχεις ζωμό λαχανικών, μπορείς να λιώσεις 1 κύβο λαχανικών σε 500 ml ζεστό νερό.
  2. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένα λαχανικά για μεγαλύτερη ευκολία, αλλά σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι πάντα πιο νόστιμο με φρέσκα.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 λευκό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ. λαχανικά κομμένα σε κύβους (καρότο, πιπεριές, φασολάκια)
  • 300 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν, σε φέτες
  • 300 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 100 ml κρασί λευκό
  • ½ λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 500 ml ζωμό λαχανικών (ζεστό)
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • Πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και το ζωμό και σιγομαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά.
  • Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  • Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει το κριθαράκι.
  • Προσθέτουμε το πιπέρι, διορθώνουμε σε αλάτι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σκεπάζουμε με μια καθαρή, βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Cool Artisan