search

Μωσαϊκό σοκολάτας χωρίς λακτόζη

Το μωσαίκό (ή κορμός, ή σαλάμι σοκολάτας – πες το όπως θες) είναι το εθνικό γλυκό του ελληνικού ψυγείου. Είναι δροσερό, σοκολατένιο, πανεύκολο να το φτιάξεις κι ακόμα πιο εύκολο να το “εξαφανίσεις”.

Η συνταγή του μωσαϊκού είναι από τις πιο ευέλικτες και μπορείς να φτιάξεις μια εκδοχή για κάθε τύπο foodie. Με το λανσάρισμα του νέου Βιτάμ xωρίς λακτόζη μπορείς πλέον να το φτιάξεις και για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Είναι 100% φυτικό, χωρίς συντηρητικά και κατάλληλο για χορτοφάγους και vegans.

Εγώ σήμερα έφτιαξα μια εκδοχή με βρώμη αντί για μπισκότο για να μειώσω τις θερμίδες ενώ αν βρεις βρώμη χωρίς γλουτένη μπορείς να το εξελίξεις και σε gluten free.



Υλικά

  • 150 γρ Βιτάμ xωρίς λακτόζη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 γρ νιφάδες βρώμης
  • 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
  • 50 γρ ξηροί καρποί προαιρετικά (μπορείς να βάλεις κάσιους, φυστίκι αιγίνης, αμύγδαλα ή ό,τι άλλο θες)

Εκτέλεση

  • Τεμαχιζουμε τη σοκολάτα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί.
  • Ανακατεύουμε τη σοκολάτα με το Βιτάμ xωρίς λακτόζη.
  • Και στη συνέχεια προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
  • Προσθέτουμε και τη βρώμη και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα πάνω στον πάγκο.
  • Απλώνουμε το μείγμα εκεί πάνω και σχηματίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας ένα ρολό.
  • Σφίγγουμε, καλύπτουμε γύρω γύρω και με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει.
Post Tags
Cool Artisan