Η πιο εύκολη συνταγή για μηλόπιτα που ψήνεται σε φύλλο σφολιάτα και “μελώνει” μόνη της καθώς το μήλο και η ζάχαρη ψήνονται και και δημιουργούν ένα “στιγμιαίο σιρόπι”. Είναι η πιο απλή συνταγή για μηλόπιτα αλλά το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει γευστικά. Θα σου πάρει μόλις 5 λεπτά στην κουζίνα και 45 λεπτά στο ψήσιμο.
Tip 1: Δεν σφραγίζουμε τα φύλλα της σφολιάτας στο πλάι γιατί θέλουμε να φύγει το περιττό σιρόπι που θα προκύψει από τα μήλα και τη ζάχαρη.
Tip 2: Ψήνουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου για να ψηθεί και το κάτω φύλλο σφολιάτας καθώς “ρουφάει” όλο το σιρόπι
Διάβασε επίσης
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 4 πράσινα μήλα
- 50 γρ ζάχαρη
- 50 γρ φουντούκια
- 1 λεμόνι ξύσμα
- 1/2 λεμόνι χυμό
- 1 κτσ κανέλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες
- Χοντροκόβουμε τα φουντούκια
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα μήλα, τα φουντούκια το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά
- Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι
- Βάζουμε 1/2 φύλλο σφολιάτας στη βάση
- Απλώνουμε τη γέμισησ με τα μήλα από πάνω
- Καλύπτουμε με το άλλο μισό φύλλο σφολιάτας
- Δεν σφραγίζουμε τη ζύμη στο πλάι γιατί θέλουμε να φύγει το περιττό σιρόπι που θα προκύψει από τη ζάχαρη και τα μήλα
- Χαράζουμε με ένα μαχαίρι την επάνω πλευρά
- Ψήνουμε στην κάτω σχάρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά
- Μόλις ψηθεί την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
- Κόβουμε και σερβίρουμε.