search

Μελιτζάνες στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα και τυρί cottage

Κόβω τις μελιτζάνες σε φέτες, τις ψήνω με ελάχιστο ελαιόλαδο, ετοιμάζω μια πολύ απλή σάλτσα ντομάτας και σκεπάζω στο φούρνο με μια βελούδινη κρέμα από τυρί cottage ❤️ Το απολαμβάνουμε μόλις βγει από το φούρνο όσο είναι πολύ ζεστό.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για τις μελιτζάνες
  • 4 μέτριες μελιτζάνες
  • 1 κτσ ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για την κρέμα cottage cheese
  • 400 γρ. τυρί cottage
  • 4 αυγά
  • 1/2 κτγ πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις μελιτζάνες
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες με πάχος περίπου 0,5 εκ.
  • Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα φαρδύ ταψί
  • Αραδιάζουμε τις φέτες μελιτζάνας πάνω στο ταψί
  • Με ένα πινέλο τις αλείφουμε με ελαιόλαδο
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 20-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα
Για τη σάλτσα
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε να κάψει ελαφρώς  μια κουταλιά ελαιόλαδο
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
  • Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας
  • Σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα
Για την κρέμα cottage cheese
  • Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τα ασπράδια από τα αυγά και όσους από τους κρόκους θες.
  • Προσθέτουμε στο μπλέντερ το τυρί κότατζ, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  • Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
Για το στήσιμο
  • Απλώνουμε τις μισές φέτες μελιτζάνας στη βάση ενός ταψιού.
  • Προσθέτουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας από πάνω.
  • Επαναλαμβάνουμε με φέτες μελιτζάνας και σάλτσα ντομάτας.
  • Καλύπτουμε με την κρέμα cottage cheese.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 45 λεπτά.
  • Σερβίρουμε το φαγητό μας απευθείας ζεστό.
Cool Artisan