Κόβω τις μελιτζάνες σε φέτες, τις ψήνω με ελάχιστο ελαιόλαδο, ετοιμάζω μια πολύ απλή σάλτσα ντομάτας και σκεπάζω στο φούρνο με μια βελούδινη κρέμα από τυρί cottage ❤️ Το απολαμβάνουμε μόλις βγει από το φούρνο όσο είναι πολύ ζεστό.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για τις μελιτζάνες- 4 μέτριες μελιτζάνες
- 1 κτσ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 γρ. τυρί cottage
- 4 αυγά
- 1/2 κτγ πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Για τις μελιτζάνες- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες με πάχος περίπου 0,5 εκ.
- Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα φαρδύ ταψί
- Αραδιάζουμε τις φέτες μελιτζάνας πάνω στο ταψί
- Με ένα πινέλο τις αλείφουμε με ελαιόλαδο
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 20-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε να κάψει ελαφρώς μια κουταλιά ελαιόλαδο
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας
- Σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα
-
Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τα ασπράδια από τα αυγά και όσους από τους κρόκους θες.
-
Προσθέτουμε στο μπλέντερ το τυρί κότατζ, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
-
Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
- Απλώνουμε τις μισές φέτες μελιτζάνας στη βάση ενός ταψιού.
- Προσθέτουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας από πάνω.
- Επαναλαμβάνουμε με φέτες μελιτζάνας και σάλτσα ντομάτας.
- Καλύπτουμε με την κρέμα cottage cheese.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 45 λεπτά.
- Σερβίρουμε το φαγητό μας απευθείας ζεστό.