Απολαυστικές, λαχταριστές μπάρες που φτιάχνονται με ένα μπλέντερ! Πολύ απλή συνταγή που θα λατρέψεις να έχεις στο ψυγείο για κάθε λιγούρα. Επιλέγω βασιλικούς χουρμάδες που είναι ζουμεροί και δίνουν υπέροχο γλυκό αποτέλεσμα αντικαθιστώντας τη ζάχαρη.
Tip: Θα βρεις την κρέμα καρύδας στο ράφι του super marker με τα ασιατικά προϊόντα σε τενεκεδάκι κι όχι σε χάρτινη συσκευασία.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για τη βάση
-
300 γρ. αλατισμένο φιστίκι πίνατς ψημμένο
-
10 χουρμάδες
Για τη βίγκαν κρέμα "καραμέλας"
-
200 γρ. κρέμα καρύδας
-
300 γρ. χουρμάδες
- 100 γρ. αλατισμένο φιστίκι πίνατς ψημμένο
Για την επικάλυψη
-
300 γρ. μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση
Για τη βάση- Χτυπάμε τα φιστίκια με τους χουρμάδες μέχρι το μίγμα να αποκτήσει υφή σαν μπισκότο τριμμένο
- Χτυπάμε στο μπλέντερ την κρέμα καρύδας με τους χουρμάδες για 8-9 λεπτά μέχρι να αποκτήσει υφή σαν καραμέλα
- Προσθέτουμε τα φιστίκια κι ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα
- Βάζουμε σε μια φόρμα σιλικόνης για κέικ το μίγμα της βάσης.
- Πιέζουμε με τη βάση ενός ποτηριού να γίνει συμπαγής.
- Προσθέτουμε την κρέμα.
- Παγώνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες ή για μια νύχτα.
- Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη και ξεφορμάρουμε.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε μπάρες.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Βουτάμε κάθε μπάρα στη λιωμένη κουβερτούρα και τις μεταφέρουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
- Αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα κι απολαμβάνουμε.