Λατρεύεις τα μακαρόνια με λιωμένο τυρί; Αυτή η συνταγή είναι η πιο ελαφριά σε λιπαρά και θερμίδες που μπορείς να απολαύσεις. Ο συνδυασμός από αυγό και cottage cheese την ενισχύει σε πρωτεΐνη μετατρέποντας της σε ιδανικό γεύμα πριν η μετά την προπόνηση. Τα ζυμαρικά είναι ένα πολύ καλό “καύσιμο” για τον οργανισμό όταν μπαίνουν σε συνταγές με χαμηλά λιπαρά. Μπορείς να επιλέξεις και ζυμαρικά ολικής για μεγαλύτερο κορεσμό, δηλαδή να νιώθεις χορτάτος/η για περισσότερες ώρες.
Tip 1: Μπορείς από χρησιμοποιήσεις στην κρέμα του τυριού όσους κρόκους αυγού θέλεις. Εγώ χρησιμοποιώ (και προτείνω) τρεις κρόκους από τα 6 αυγά αλλά μπορείς να τους προσαρμόσεις στο δικό σου κριτήριο.
Tip 2: Απολαμβάνουμε το φαγητό μας απευθείας από το φούρνο όσο είναι ζεστό.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
-
250 γρ. ζυμαρικά βίδες
-
600 γρ. τυρί κότατζ
-
6 αυγά
-
1 κτγ πάπρικα
-
1 κτγ θυμάρι
-
αλάτι πιπέρι
- 1 κτσ βρώμη (ή εναλλακτικά σουσάμι ή και λιναρόσπορο)
Εκτέλεση
-
Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τα ασπράδια από τα 6 αυγά και τους κρόκους από τα 3 αυγά. Φυσικά μπορείς να αυξομειώσεις τους κρόκους ανάλογα με το προσωπικό σου κριτήριο
-
Προσθέτουμε στο μπλέντερ το τυρί κότατζ, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
-
Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
-
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία.
-
Μεταφέρουμε τα μακαρόνια σε ένα ταψί και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα τυριού.
-
Ανακατεύουμε καλά.
-
Προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα από πάνω
-
Γαρνίρουμε με βρώμη και σουσάμι
-
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 45 λεπτά
- Σερβίρουμε απευθείας