search

Μελιτζάνες με κιμά και πουρέ πατάτας


Μια διαφορετική, πιο ελαφριά παραλλαγή του κλασικού μουσακά που μοιάζει περισσότερο με λαζάνια αλλά αντί για μακαρόνια χρησιμοποιώ φέτες ψημμένης μελιτζάνας. Φτιάχνεται σε λιγότερο από 20 λεπτά

Tip 1: Στη κορυφή του πιάτου τοποθετώ κουταλιές από πουρές πατάτες που ψήνεται και αποκτά τραγανή κρούστα. Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή για τον πιο πετυχημένο πουρέ πατάτας.

Δες εδώ το βίντεο

 


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Σήμερα φτιάχνουμε χορταστικό, καλοκαιρινό και ελαφρύ φαγητό του ταψιού σαν λαζάνια που όμως τη θέση των ζυμαρικών παίρνουν οι φέτες μελιτζάνας και από πάνω βάζω κουταλιές από πουρέ πατάτας ❤️ Διάβασε αναλυτικά τη συνταγή, υλικά και Εκτέλεση στο coolartisan.gr ❤️ . . . . . . . . . . . . . . pic by @photobird95 #συνταγη #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #feedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #likeforlike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες πάχου 0,5 εκ. και στη συνέχεια τις απλώνουμε σε ένα ταψί.
  • Τις αλοίφουμε με ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο
  • Τις ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 10 λεπτά. Στα μισά της γυρίζουμε για να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.
  • Αν ο φούρνος μας δεν χωράει όλες τις φέτες μελιτζάνας επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις φέτες.
  • Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι
  • Προσθέτουμε τον κιμά, το κονκασέ, τα μυρωδικά, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει τα υγρά του
  • Παίρνουμε ένα ταψί και το λαδώνουμε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε μια στρώση από μελιτζάνες.
  • Πάνω από τις μελιτζάνες απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τον κιμά.
  • Συνεχίζουμε με ακόμα μια στρώση από μελιτζάνες και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο κιμά
  • Τέλος, βάζουμε από πάνω κουταλιές από τον πουρέ πατάτας
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά
  • Βγάζουμε από το φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε
Cool Artisan