Μια διαφορετική, πιο ελαφριά παραλλαγή του κλασικού μουσακά που μοιάζει περισσότερο με λαζάνια αλλά αντί για μακαρόνια χρησιμοποιώ φέτες ψημμένης μελιτζάνας. Φτιάχνεται σε λιγότερο από 20 λεπτά
Tip 1: Στη κορυφή του πιάτου τοποθετώ κουταλιές από πουρές πατάτες που ψήνεται και αποκτά τραγανή κρούστα. Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή για τον πιο πετυχημένο πουρέ πατάτας.
Δες εδώ το βίντεο
Διάβασε Επίσης:
-
OI ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΟΥΖΙΝΟΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ)
-
10 DESIGN ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΜΟΡΦΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ
-
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ BLENDER ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (PLUS TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΣΩΣΤΑ)
-
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: ΟΙ 4 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ
-
10 ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΠΟ 22 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΣΟΥ
Υλικά
- 3 μελιτζάνες
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
- 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 300 γρ κονκασέ τομάτας
- 1 κύβο λαχανικών
- 1/2 κτγ ξερή ρίγανη
- 1/2 κτγ ξερό θυμάρι
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 200 γρ πουρέ πατάτας (κάνε κλικ εδώ για να δεις την καλύτερη συνταγή για σπιτικό πουρέ)
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες πάχου 0,5 εκ. και στη συνέχεια τις απλώνουμε σε ένα ταψί.
- Τις αλοίφουμε με ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο
- Τις ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 10 λεπτά. Στα μισά της γυρίζουμε για να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.
- Αν ο φούρνος μας δεν χωράει όλες τις φέτες μελιτζάνας επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις φέτες.
- Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι
- Προσθέτουμε τον κιμά, το κονκασέ, τα μυρωδικά, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει τα υγρά του
- Παίρνουμε ένα ταψί και το λαδώνουμε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο
- Στη συνέχεια προσθέτουμε μια στρώση από μελιτζάνες.
- Πάνω από τις μελιτζάνες απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τον κιμά.
- Συνεχίζουμε με ακόμα μια στρώση από μελιτζάνες και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο κιμά
- Τέλος, βάζουμε από πάνω κουταλιές από τον πουρέ πατάτας
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά
- Βγάζουμε από το φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε