Η μαγεία του καλοκαιριού κρύβεται σε ένα τραγανό, ώμο baby κολοκυθάκι. Μην το βράσεις, απόλαυσε το ώμο, λεπτοκομμένο σε μια λεμονάτα μακαρονοσαλάτα. Το κουκουνάρι, που παίρνει χρυσό χρώμα στο τηγάνι, δίνει μια υπέροχη γεύση ξηρού καρπού που ταιριάζει τέλεια με το δυόσμο και το λεμόνι.
Tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό, τι ζυμαρικά θες αλλά προτείνω μικρά και κοντά που αναμειγνύονται καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
-
200 γρ. ζυμαρικά, της επιλογής μας
-
2 baby κολοκυθάκια
-
80 γρ. κουκουνάρι
-
1/2 λεμόνι, το χυμό του
-
1 λεμόνι, ξύσμα
-
1 μικρό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
-
50 ml ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Εκτέλεση
-
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας,τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
-
Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα να αφρατέψουν
-
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και παίρναμε το κουκουνάρι, ανακατεύοντας με μια κουτάλα, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
-
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο ή με μαχαίρι και τα μεταφέρουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά.
-
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
-
Προαιρετικά, αφήνουμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο για 2-3 ώρες να δέσουν τα αρώματα της.