Αν έπρεπε να επιλέξω ένα φαγητό για το υπόλοιπο της ζωής μου, θα ήταν η πίτσα. Είναι το μεγαλύτερο δώρο του ιταλικού έθνους προς την ανθρωπότητα και σίγουρα το πιο αναγνωρίσιμο “γεύμα” σε όλο τον πλανήτη. Η παραδοσιακή πίτσα βέβαια στην Ιταλία έχει λεπτό ζυμάρι και λίγα υλικά με έντονη γεύση, υλικά όπως βασιλικό, ντομάτα και μοτσαρέλα που αρκούν χωρίς να βαραίνουν το στομάχι στην υπερβολή τους.
Σήμερα σου δείχνω τρεις διαφορετικές πραλλαγές της πίτσας χρησιμοποιώντας το ζυμάρι ιταλικού τύπου της Pillsbury, ένα ζυμάρι που ψήνεται τέλεια ειδικά από κάτω! Είναι μια βάση για πίτσα που ποτέ (μα ποτέ) δεν θα σε αγχώσει αν έχει ομοιόμορφο ψήσιμο. Βγαίνει τέλεια κάθε φορά!
Δες εδώ το βίντεο
Πίτσα με πέστο βασιλικού και κολοκυθάκια
Υλικά
- 1 συσκευασία ζύμη για πίτσα ιταλικού τύπου Pillsbury
- 4 κτσ πέστο βασιλικού
- 4 baby κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
- 100 γρ ανθότυρο Κρήτης (ή ιταλική ρικότα)
- 1 κτσ κουκουνάρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
- Απλώνουμε τα δύο κομμάτια ζύμης που έχει η συσκευασία Pillsbury πάνω σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα
- Απλώνουμε το πέστο βασιλικού σε όλη την επιφάνεια
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες. Εγώ χρησιμοποιώ μαντολίνο αλλά μπορείς να το κάνεις και με μαχαίρι
- Απλώνουμε τα κολοκυθάκια πάνω στην πίτσα σε παράλληλες γραμμές
- Σπάμε με το χέρι μας το ανθότυρο πάνω από την πίτσα και το απλώνουμε σε όλη την πίτσα
- “Πασπαλίζουμε” με κουκουνάρι να πάει σε όλα τα κομμάτια της πίτσας
- Ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά
Πίτσα με ντομάτα, γαλοπούλα, μανούρι
Υλικά
- 1 συσκευασία ζύμη για πίτσα ιταλικού τύπου Pillsbury
- 4 κτσ σάλτσα ντομάτας για πίτσα Pillsbury
- 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
- 100 γρ μανούρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
- Απλώνουμε τα δύο κομμάτια ζύμης που έχει η συσκευασία Pillsbury πάνω σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα
- Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας σε όλη την επιφάνεια της πίτσας
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη γαλοπούλα και το μανουρι θρυμματισμένο
- Ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά
Πίτσα με μανιτάρια, ντοματίνια και μοτσαρέλα light
Υλικά
- 1 συσκευασία ζύμη για πίτσα ιταλικού τύπου Pillsbury
- 4 κτσ σάλτσα ντομάτας για πίτσα Pillsbury
- 10 μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 10 ντοματίνια κομμένα σε φέτες
- 100 γρ μοτσαρέλα light τριμμένη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
- Απλώνουμε τα δύο κομμάτια ζύμης που έχει η συσκευασία Pillsbury πάνω σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα
- Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας σε όλη την επιφάνεια της πίτσας
- Προσθέτουμε τα μανιτάτια, τα ντοματίνια και τέλος τη μοτσαρέλα
- Ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά