Αγαπημένο confort πιάτο στην πιο healthy και light εκδοχή του με κιμά γαλοπούλας και μπεσαμέλ ανθότυρου.
Υλικά
Για τον κιμά γαλοπούλας- 400 γρ. κιμά γαλοπούλα
- 40 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένα
- 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 1 κτγ μπούκοβο
- 1 κτγ θυμάρι (ξερό)
- 1 κτγ μέλι θυμαρίσιο
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αυγά
- 200 γρ. ανθότυρο κρήτης
- 150 ml γάλα
- 200 γρ. τυρί τριμμένο, με χαμηλά λιπαρά
- αλάτι
- πιπέρι
- 9 φύλλα λαζάνια
Εκτέλεση
Για τον κιμά γαλοπούλας- Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο σε μέτρια ένταση.
- Προσθέτουμε τα καρότα και τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε
- Σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.
- Τα τελευταία 10 λεπτά χοντροσπάμε τα λαζάνια μέσα στο σκεύος να μαγειρευτούν και να δέσουν τη σάλτσα
- Τσεκάρουμε ανά τακτά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε 100 - 200 ml καυτό νερό.
- Αφού έχουν εξατμιστεί τα υγρά και έχει δέσει η σάλτσα μας, αφαιρούμε από το μάτι
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε το γάλα, το τριμμένο τυρί κι ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος, θρυμματίζουμε το ανθότυρο και το προσθέτουμε στο μίγμα.
- Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί του airfryer
- Βάζουμε στη βάση τον κιμά
- Απλώνουμε από πάνω την κρέμα ανθότυρο
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25-30 λεπτά.