search

Λαζάνια με κιμά γαλοπούλας και μπεσαμέλ ανθότυρου

Αγαπημένο confort πιάτο στην πιο healthy και light εκδοχή του με κιμά γαλοπούλας και μπεσαμέλ ανθότυρου.



Υλικά

Για τον κιμά γαλοπούλας
  • 400 γρ. κιμά γαλοπούλα
  • 40 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1  καρότο ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1 κτγ θυμάρι (ξερό)
  • 1 κτγ μέλι θυμαρίσιο
Για τη μπεσαμέλ ανθότυρου
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. ανθότυρο κρήτης
  • 150 ml  γάλα
  • 200 γρ. τυρί τριμμένο, με χαμηλά λιπαρά
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το στήσιμο
  • 9 φύλλα λαζάνια

Εκτέλεση

Για τον κιμά γαλοπούλας
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο σε μέτρια ένταση.
  • Προσθέτουμε τα καρότα και τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε
  • Σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.
  • Τα τελευταία 10 λεπτά χοντροσπάμε τα λαζάνια μέσα στο σκεύος να μαγειρευτούν και να δέσουν τη σάλτσα
  • Τσεκάρουμε ανά τακτά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε 100 - 200 ml καυτό νερό.
  • Αφού έχουν εξατμιστεί τα υγρά και έχει δέσει η σάλτσα μας, αφαιρούμε από το μάτι
Για τη μπεσαμέλ ανθότυρου
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το τριμμένο τυρί κι ανακατεύουμε καλά.
  • Τέλος, θρυμματίζουμε το ανθότυρο και το προσθέτουμε στο μίγμα.
  Για το στήσιμο
  • Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί του airfryer
  • Βάζουμε στη βάση τον κιμά
  • Απλώνουμε από πάνω την κρέμα ανθότυρο
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25-30 λεπτά.
 
Cool Artisan