search

Κριθαρότο μανιταριών με κότατζ

Κριθαρότο μανιταριών με κότατζ ❤️ Χωρίς βούτυρο & Χωρίς Κρέμα γάλακτος ❤️ Το μυστικό είναι ότι χτυπάω στο μπλέντερ τα μισά μανιτάρια με το κότατζ και φτιάχνω μια τυρένια κρέμα που δίνει όλη τη γεύση και την υφή στη συνταγή μου! Καταφέρνω έτσι να κρατάω πολύ χαμηλά τα λιπαρά και να έχω ένα πιάτο φουλ στην πρωτεΐνη! Όλη η διαδικασία από την αρχή μέχρι το σερβίρισμα θα σου πάρει 30 λεπτά!

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 500 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 300 γρ. τυρί κότατζ
  • 200 γρ. κριθαράκι χονδρό
  • 700 ml νερό
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες.
  • Μόλις μαγειρευτούν τα μανιτάρια, μεταφέρουμε τα μισά στον κάδο του μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε στον κάδο και το κότατζ.
  • Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το κριθαράκι και το σοτάρουμε να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε μέχρι το κριθαράκι να είναι al dente και να έχει πιει τα υγρά του.
  • Προσθέτουμε την κρέμα από τον κάδο του μπλέντερ.
  • Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο, δεμένο αποτέλεσμα.
  • Προαιρετικά, γαρνίρουμε με έξτρα μπούκοβο για πιο καυτερό αποτέλεσμα.
  • Σερβίρουμε απευθείας ζεστό.
Cool Artisan