Γαρίδες και κριθαράκι: ο απόλυτος συνδυασμός για κάθε εποχή! Ένα ελαφρύ πιάτο με λίγα υλικά που φτιάχνεται σε λιγότερο από 15 λεπτά.
Δες εδώ το βίντεο
Υλικά
- 10 μεγάλες γαρίδες
- 300 γρ κριθαράκι ολικής
-
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
-
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
-
2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά καρέ
-
1 κτγ πάπρικα
-
1 κτγ ξερο δυόσμο
-
1 κύβο λαχανικών
-
2 κτσ πέστο λιαστής ντομάτας
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ τις γαρίδες με λίγο ελαιολάδο
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα.
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε
- Στη συνέχεια προσθέτουμε πάπρικα, τον κύβο λαχανικών, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
- Τέλος προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε
- Έπειτα, προσθέτουμε 2/3 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Θέλουμε το κριθαρωτο να είναι ρευστό και το κριθαράκι να είναι al dente
- Τέλος, προσθέτουμε 2 κτγ πέστο λιαστής ντομάτας και ανακατεύουμε
- Σερβίρουμε αμέσως