search

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΗΓΑΝΙ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ



Υλικά

  • 10 μεγάλες γαρίδες
  • 300 γρ κριθαράκι ολικής
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1 κτγ πάπρικα
  • 1 κτγ ξερο δυόσμο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 κτσ πέστο λιαστής ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τις γαρίδες με λίγο ελαιολάδο
  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε πάπρικα, τον κύβο λαχανικών, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
  • Τέλος προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε
  • Έπειτα, προσθέτουμε 2/3 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Θέλουμε το κριθαρωτο να είναι ρευστό και το κριθαράκι να είναι al dente
  • Τέλος, προσθέτουμε 2 κτγ πέστο λιαστής ντομάτας και ανακατεύουμε
  • Σερβίρουμε αμέσως
ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ
Top 5: Τα καλύτερα μπλέντερ της αγοράς
102094471 (1)
pixelboxx-mss-81513462-786x587
90450_2-800x800
nutribulletgc1-800x800 (1) (1)