search

Κρέμα φιστικοβούτυρο με αλατισμένη γκανάς σοκολάτας

Σήμερα φτιάχνω ένα σχεδόν “αυτοσχέδιο” γλυκό, ένα κέρασμα που πάντα ετοιμάζω στους vegan φίλους μου όταν έρχονται στο σπίτι! Ακόμα και απροειδοποίητα. Θα σου πάρει λιγότερο από 10 λεπτά να το φτιάξεις, σχέδον όσο θα χρειαστείς για ένα κοινό smoothie. Ο συνδυασμός φιστικοβούτυρο με σοκολάτα και ανθό αλατιού είναι απλά εθιστικός.

Δοκίμασε να φτιάξεις αυτό το πανεύκολο , υγιεινό γλυκάκι την επόμενη φορά που θα μπεις στο πειρασμό για κάτι γλυκό και απέφυγε τις βαριές επιλογές του περιπτέρου ή του ζαχαροπλαστείου.

Tip 1: Διατηρείται στο ψυγείο αλλά είναι προτιμότερο να αφήσεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα να σερβίρεις.

 

Δες εδώ το βίντεο:

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Σήμερα φτιάχνω ένα σχεδόν “αυτοσχέδιο” γλυκό χωρίς ζάχαρη, ένα κέρασμα που πάντα ετοιμάζω στους vegan φίλους μου όταν έρχονται στο σπίτι! Ακόμα και απροειδοποίητα. Θα σου πάρει λιγότερο από 10 λεπτά να το φτιάξεις, σχέδον όσο θα χρειαστείς για ένα απλό smoothie. Ο συνδυασμός φιστικοβούτυρο με σοκολάτα και ανθό αλατιού είναι απλά εθιστικός. Διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr . . . Διάβασε τη συνταγή στο https://coolartisan.gr/?recipe-post=krema-fistikovoutyro-me-alatismeni-gkanas-sokolatas . . . . . . . . . pic by @photobird95 #συνταγη #greekfoodblog #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #thefeedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις

 

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

Για την κρέμα
  • 300 γρ. κρέμα καρύδας
  • 180 γρ. φιστικοβούτυρο (απαλό)
  • 100 γρ. χουρμάδες
  • 1 πρέζα ανθός αλατιού
Για την αλατισμένη γκανάς σοκολάτας
  • 100 γρ. κρέμα καρύδας
  • 100 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα
  • 3 γρ. ανθός αλατιού

Εκτέλεση

Για την κρέμα
  • Ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ.
  • Χτυπάμε καλά για 5-6 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
  • Μοιράζουμε το μείγμα μας σε 3 ποτήρια
Για την γκανάς
  • Βάζουμε την κρέμα καρύδας σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε μέχρι πριν να αρχίσει να βράζει
  • Αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς.
  • Μοιράζουμε την γκανάς στα 3 ποτήρια και αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά.
  • Τέλος, προσθέτουμε τον ανθό αλατιού και σερβίρουμε
Cool Artisan