search

Κοτόσουπα αυγολέμονο

Για πολλούς είναι το απόλυτο γιατρικό για τα κρυώματα της εποχής. Η κοτόσουπα αυγολέμονο είναι χωρίς δεύτερη σκέψη η πιο λαχταριστή σούπα του ελληνικού χειμώνα. Σήμερα σου δείχνω μια πιο απλοποιημένη εκδοχή της που σου κερδίζει πολύ χρόνο στην προετοιμασία χωρίς να χάνει καθόλου από τη νοστιμιά της.

Tip 1: Χρησιμοποιώ κορν φλάουρ για να δέσω τη σούπα μου ώστε να μπορώ να την ζεστάνω ξανά και να μην χάσει τη βελούδινη υφή της. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μικρή πατάτα την οποία θα περάσεις από το χοντρό του τρίφτη και θα την προσθέσεις στη σούπα.

Tip 2: Ψιλοκόβω όλα τα λαχανικά μου σε πολύ μικρά κυβάκια, μαδάω και ψιλοκόβω το κοτόπουλο και χρησιμοποιώ κριθαράκι ώστε όλα τα υλικά να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος και να χωράνε σε κάθε κουταλιά.

Tip 3: Στην κοτόσουπα δεν μπορούμε να προσθέσουμε υλικά όπως μυρωδικά και μπαχαρικά για να κρατήσουμε την αυθεντική της γεύση.



Υλικά

  • 700 γρ. κοπανάκια κοτόπουλο
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 κλωνάρι σέλερυ, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ κριθαράκι
  • 1 κ.γ κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τα κοπανάκια κοτόπουλο, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και 2-3 λίτρα νερό.
  • Βράζουμε για 30-40 λεπτά ώρα ενώ αφαιρούμε το αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια. Τσεκάρουμε αν έχει βράσει καλά το κοτόπουλο κι αν δεν έχει βράσει το αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο με μια τσιμπίδα, αφαιρούμε τα κόκαλα και την πέτσα και το ψιλοκόβουμε.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και το κοτόπουλο.
  • Βράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το κορν φλάουρ με το χυμό λεμονιών.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε να φτιάξουμε το αυγολέμονο.
  • Παίρνουμε σούπα με μια μεγάλη κουτάλα, από την κατσαρόλα και αραιώνουμε το αυγολέμονο, για το ζεστάνουμε χωρίς να κάνουμε τα αυγά ομελέτα.
  • Περιχύνουμε τη σούπα με το αυγολέμονο ενώ σείουμε την κατσαρόλα
  • Συνεχίζουμε το βρασμό για λίγα λεπτά ακόμα να δέσει η σούπα μας.
  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι. Προαιρετικά προσθέτουμε και λεμόνι.
  • Σερβίρουμε ζεστή
Cool Artisan