search

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ

Σήμερα φτιάχνω κοτόπουλο στο τηγάνι με πολύ λίγο ελαιόλαδο και το συνοδεύω (αντί για πατάτες, ρύζι ή μακαρόνια) με γίγαντες. Προσθέτω ταχίνι που πολλαπλασιάζει το σκορ της πρωτεϊνης και barbeque sauce για να δέσω τις γεύσεις

Tip 1: Μπορείς αντί για γίγαντες να χρησιμοποιήσεις ρεβίθια ή μέτρια φασόλια

Tip 2: Προτίμησε να προσθέσεις τα κολοκυθάκια στο τηγάνι τελευταία στιγμή για να είναι το τραγανό στοιχείο στο δόντι

Διάβασε Επίσης



Υλικά

  • 1 φιλέτο κότόπουλο (κομμένο σε λωρίδες)
  • 200 γρ γίγαντες (βρασμένοι)
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 2 baby κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ barbecue sauce
  • 50 γρ ταχίνι
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κτγ θυμάτι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες σε νερό
  • Την επόμενη μέρα τους σουρώνουμε και τους ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό βρύσης
  • Μεταφέρουμε τους γίγαντες σε κατσαρόλα και τους βράζουμε.
  • Ξαφρίζουμε ανα τακτά διαστήματα. Αν δούμε ότι το νερό μειώνεται, προσθέτουμε καυτό νερό.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και στη συνέχεια σοτάρουμε το κρεμμύδι
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες και στη συνέχεια τους γίγαντες
  • Αφήνουμε κάθε κομμάτι από το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά και στη συνέχεια το γύριζουμε και από την άλλη και περιμένουμε να πάρει χρώμα και από την άλλη
  • Μόλις το κοτόπουλο έχει πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
  • Σιγομαγειρεύουμε για ακόμα λεπτά και σερβίρουμε
  • Σερβίρουμε προαιρετικά με φέτα τριμμένη και ψιλοκομμένο, φρέσκο κρεμμυδάκι
Cool Artisan