Ονομάζονται Conchiglie Grandi (προφέρονται κονκίλιε γκράντι) κι έχουν καταγωγή από την περιοχή του Βεζούβιου, δηλαδή την Καμπανία της Ιταλίας. Αυτά τα ζυμαρικά είναι τα αγαπημένα μου, ειδικά να τα κάνω γεμιστά κι έπειτα να τα ψήνω στο φούρνο όπως κάνουν παραδοσιακά στις τρατορίες της Νάπολι παρέα με κόκκινο κρασί από βαρέλι.
Μπορείς να τα γεμίσεις με ό,τι βάλει ο νους σου. Ο κοκκινιστός κιμάς, σαν μπολονέζ, είναι σίγουρα μια επιλογή που θα δοκιμάζες αν μπορούσες να ταξιδέψεις αυτή την περίοδο στη Νότιο Ιταλία. Η δική μου αγαπημένη γέμιση για τα Conchiglie Grandi όμως έχει μέσα σπανάκι, πράσο, παρμεζάνα και φέτα. Ναι, φέτα γιατί εχουμε το δικαίωμα να “ελληνοποιούμε” τις συνταγές και να είμαστε δημιουργικοί.
Η Primo Gusto έχει εξασφαλίσει την καλύτερη ποιότητα για “κοχύλια” που βράζουν, ψήνονται στο φούρνο κι αποκτούν τη ζωστή υφή, μαλακά, βελούδινα, ελαφρώς τραγανά όταν είναι ροδοψημένα. Κρατάνε τη γέμιση στο εσωτερικό και κάθε μπουκιά σου χαρίζει comfort απόλαυση.
Για περισσότερες συνταγές και αμιγώς ιταλική έμπνευση μπορείς να μπεις στο account του Primo Gusto instagram.com/primogusto.gr όπου θα βρεις πολύ υλικό, πιάτα, ιδέες για να μπεις κατευθείαν στην κουζίνα.
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
- 1 συσκευασία Conchiglie Grandi Primo Gusto
- 1 πράσο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 kg σπανάκι καθαρισμένο
- Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
- 2 κ.σ. πέστο βασιλικού Primo Gusto Pesto Genovese
- 200 γρ. φέτα, χοντροσπασμένη
- 300 γρ γραβιέρα, τριμμένη
- 100 γρ παρμεζάνα (+100 γρ παρμεζάνα για το τελείωμα)
- 4-5 τοματίνια, κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το σπανάκι.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια.
- Κόβουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες το σκόρδο.
- Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.
- Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια το πράσο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
- Βάζουμε και το σπανάκι
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και περιμένουμε να μαραθεί καλά το σπανάκι, να χάσει λίγα από τα υγρά του καινα μοιάζει με το μείγμα που φτιάχνουμε για σπανακόπιτα.
- Προσθέτουμε τα τυριά και το πέστο βασιλικού Primo Gusto Pesto Genovese και σιγομαγειρεύουμε μέχρι το σπανάκι να χάσει τα υγρά του.
- Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
- Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και το αλατίζουμε
- Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, προσθέτουμε τα κοχύλια και τα βράζουμε για 12 λεπτά.
- Τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε.
- Τα μεταφέρουμε στο ταψί μας.
- Βάζουμε το μίγμα σπανάκι σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Στη συνέχεια παίρνουμε τα κοχύλια και τα γεμίζουμε ένα - ένα. Αν δεν έχουμε σακούλα το κάνουμε με ένα κουταλάκι.
- Προσθέτουμε μερικά τοματίνια (κομμένα σε φέτες) από πάνω και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά.