search

Κλασική συνταγή για brownies

Σήμερα μοιράζομαι τη βασική συνταγή για brownies, μια συνταγή για βελούδινο, ζουμερό, υπερσοκολατένιο brownies με κομμάτια σοκολάτας στο εσωτερικό. Όταν κρυώσει είναι ακόμα πιο νόστιμο! Ακολούθησε βήμα βήμα τη συνταγή για να πετύχεις το πιο νόστιμο brownies που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

 

Tip: Οι δοσολογίες στα υλικά αναλογούν σε ταψάκι 24 x 24 εκ.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το video:

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Σήμερα είναι #ChocoSunday και είμαι εδώ για να σου δώσω τη βασική συνταγή για brownies, μια #συνταγή για βελούδινο, ζουμερό, υπερσοκολατένιο brownies με κομμάτια σοκολάτας στο εσωτερικό. Όταν κρυώσει είναι ακόμα πιο νόστιμο! Δεν θα χρειαστεί ποτέ να ψάξεις για άλλη συνταγή ❤️🍫 Διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr . . Κάνε κλικ εδώ: https://coolartisan.gr/?recipe-post=klasiki-syntagi-gia-brownies . . . . . . . pic by @photobird95 #carrotcake #συνταγή #greekfoodblog #igtvfoodvideo #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #feedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #likeforlike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

  • 225 γρ. σοκολάτα
  • 170 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο
  • Βούτυρο και κακάο για την προετοιμασία του ταψιού

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Προετοιμάζουμε το ταψί: το βουτυρώνουμε και το καλύπτουμε με κακάο για να μην κολλήσει το γλυκό μας.Δεν χρησιμοποιούμε αλεύρι για να μην έχει "λευκά υπολείμματα". Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και καλύπτουμε τη βάση του.
  • Κόβουμε τη σοκολάτα σε μεγάλα κομμάτια.
  • Λιώνουμε τη μισή ποσότητα από τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και κρατάμε την άλλη μισή στην άκρη για να τη χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά ένα - ένα και χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ξανοίξει το χρώμα του.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα (προσέχουμε να μην είναι πολύ ζεστή για να μη μαγειρευτούν τα αβγά) και χτυπάμε με μίξερ χειρός
  • Στη συνέχεια κοσκινίζουμε πάνω από το μείγμα το αλεύρι, το κακάο και λίγο αλάτι.
  • Ανακατεύουμε με μια μαρίζ για να ενσωματώσουμε τα στέρεα υλικά, προσέχοντας να μην το παρακάνουμε στο ανακάτεμα έτσι ώστε να μην αποκτήσει το brownies υφή κέικ.
  • Πορσθέτουμε στο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύουμε και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα στο προετοιμασμέν ταψί.
  • Ψήνουμε για 16-18 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν σερβίρουμε.
Cool Artisan