search

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ KITKAT RUBY

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος βρήκαμε μια Κυριακή του Δεκέμβρη που να βολεύει όλη την παρέα μου και μαζευτήκαμε σπίτι μου για να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Φέτος, όμως, τους είχα μαγειρέψει μια ιδιαίτερη έκπληξη!

Έφτιαξα μια τούρτα σοκολάτας με KitKat Ruby. Από τη στιγμή που την ανέβασα στα instagram stories μου άρχισα να δέχομαι ένα καταιγισμό μηνυμάτων για τη συνταγή! Και βέβαια δεν είχα άλλη επιλογή από το να σας την ανεβάσω εδώ!

Ο λόγος του καταιγισμού δεν είναι άλλος από την KitKat Ruby που έχει μαγέψει όλους τους λάτρεις της σοκολάτας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη στη σοκολάτα τα τελευταία 80 χρόνια μετά την ανακάλυψη της λευκής σοκολάτας το 1930. Φτιαγμένη από Ruby κόκκους κακάο έχει απαλή φρουτώδη γεύση. Δεν είναι όμως απλά μια νέα γεύση είναι το 4ο είδος σοκολάτας. Αν νομίζεις ότι είναι KitKat με γεύση φράουλα καμία σχέση! Είναι KitKat σε συνδυασμό με το 4ο είδος σοκολάτας! Και το χρώμα της είναι φυσικό αφού προέρχεται από τον ίδιο τον καρπό. 

Εγώ τη συνδυάσα με μια κρέμα σοκολάτας με σαντιγί και τυρί κρέμα ενώ αντί για παντεσπάνι χρησιμοποίησα φέτες από τσουρέκι!

 



Υλικά

Για το στήσιμο
  • 5 συσκευασίες KitKat Ruby
  • 8 φέτες τσουρεκιού βασιλόπιτα
Για το σιρόπι:
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 30 γρ. λικέρ λεμόνι (ή κάποιο άλλο της προτίμησης σας)
Για την κρέμα σοκολάτας:
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι
  • 250 γρ τυρί κρέμα
  • 500 γρ. σοκολάτα 50%-55% κακάο, κομμένη σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη.
  • Δύο λεπτά αφότου αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να το αρωματίσουμε με 30 γρ. λικέρ της αρεσκείας μας.
Για την Κρέμα σοκολάτας
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να είναι αφράτη σαν γιαούρτι.
  • Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα και χτυπάμε απαλά.
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα.
  • Τη βγάζουμε από το μάτι και την αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της
  • Τη μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε ένα ομοιγενές μείγμα.
Συναρμολόγηση:
  • Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. τοποθετούμε περιμετρικά τις Kit Kat Ruby
  • Μουλιάζουμε ελαφρώς το τσουρέκι με το σιρόπι και στρώνουμε στη βάση φέτες
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή από την κρέμα σοκολάτας και με τη βοήθεια μιας μαρίζ την ισιώνουμε.
  • Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες φέτες από το τσουρέκι, τις οποίες έχουμε μουλιάσει ελαφρώς με το σιρόπι και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει
Cool Artisan