search

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ Η ΧΑΛΛΟΥΜΟΠΙΤΑ

Τηγανητό ή ψημένο στη σχάρα, το χαλλούμι είναι τέλειο, αφού το υψηλό σημείο τήξης του επιτρέπει να σχηματίσει μια νόστιμη χρυσή κρούστα. Αυτή τη φορά το δοκίμασα ως το βασικό συστατικό σε μια πίτα, φτιάχνοντας ουσιαστικά μια κυπριακή τυρόπιτα!

Παραδοσιακά -> Μοντέρνα 90%
Επίπεδο δυσκολίας -> 1
Χρόνος: 75 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα


Υλικά

  • 2 συσκευασίες χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ τριμμένο
  • 5 αυγά
  • 400 ml γάλα ΔΩΔΩΝΗ
  • 200 γρ απάκι κομμένο σε κύβους
  • 200 gr ηλιέλαιο
  • 5 – 6 κουταλιές δυόσμο
  • 400 - 420 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά (δεν χρειάζεται μίξερ), προσθέτουμε το τυρί, το λάδι, το γάλα, το δυόσμο και τέλος το αλεύρι, όσο πάρει, ανάλογα με πόσο μεγάλα είναι τα αυγά.
  • Ανακατεύουμε  το μείγμα με ένα κουτάλι και προσθέτουμε το απάκι κομμένο σε κύβους. (Η υφή του πρέπει να μοιάζει όπως όλα τα κέικ).
  • Λαδώνουμε μια φόρμα 28 εκ. ή ένα ταψί 26 – 28 εκατοστών και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  • Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ξεροψηθεί απ’ έξω, περίπου για μία ώρα.
  • Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο μέχρι να βγει καθαρό.
Cool Artisan