search

Κέικ σοκολάτα με φουντούκια

Ο συνδυασμός σοκολάτα με φουντούκι είναι ο πιο λαχταριστός κι εθιστικός συνδυασμός για το σπιτικό κέικ που σε περιμένει δίπλα από την καφετιέρα στον πάγκο της κουζίνας. Το κέικ που φτιάχνουμε σήμερα είναι ένα κέικ χωρίς βούτυρο, ζάχαρη κι αυγά. Είναι ένα κέικ με όλη την υπέροχη γεύση στην πιο ελαφριά και θρεπτική εκδοχή του. Το μόνο γλυκαντικό που χρησιμοποιώ είναι πευκόμελο Ευβοίας από τη σειρά Νώμα που θα βρεις αποκλειστικά στα Lidl.

Tip: Για τη vegan εκδοχή αντικατέστησε το μέλι με σιρόπι σφενδάμου.



Υλικά

  • 400 ml ρόφημα αμυγδάλου Vemondo
  • 100 ml ηλιέλαιο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας κάψουλες βανίλιας Belbake
  • 1 κ.σ. ξίδι από ελληνικό κρασί Νώμα
  • 350 γρ. μέλι Νώμα
  • 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. κακάο Belbake
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική Belbake
  • 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη Fin Carré
  • 120 γρ. φουντούκια Alesto (ψημένα)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα υγρά στοιχεία δηλαδή το ρόφημα αμυγδάλου, το ηλιέλαιο, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι, τη βανίλια, το ξίδι και το μέλι.
  • Χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει εντελώς το μέλι.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά, δηλαδή το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο και τη σόδα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, τα φουντούκια κι ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι και κακάο μια φόρμα 28 εκ. με τρύπα στη μέση και βάζουμε το μείγμα ή μια μακρόστενη φόρμα 30 εκ.
  • Ψήνουμε για 60 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προαιρετικά διακοσμούμε με λιωμένη κουβερτούρα.
Cool Artisan