search

Κέικ με μπισκότα και γλάσο σοκολάτας

Μια λαχταριστή συνταγή για κέικ βανίλια με θρυματισμένα μπισκότα στο εσωτερικό που ψήνονται και μαλακώνουν πολλαπλασιάζοντας την απόλαυση της γεύσης σε κάθε μπουκιά! Ακολούθησε με ακρίβεια τα βήματα για να πετύχεις το τέλειο φούσκωμα στη ζύμη ενώ είναι τραγανό εξωτερικά και βέβαια γεύση του ονείρου!

 

Tip 1: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μίξερ χειρός ή κουζινομηχανή. Αν δεν έχεις μπορείς να το κάνεις με αυγοδάρτη

Tip 2: Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

 



Υλικά

Για το κέικ
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 300 γρ. γάλα
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλια
  • 450 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 200 γρ. μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
Για το ταψί
  • Λίγο βούτυρο
  • Λίγο αλεύρι
Για το γλάσο
  • 180 γρ. σοκολάτα (60% κακάο) ψιλοκομμένη
  • 80 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 1 κ.σ μέλι

Εκτέλεση

Για το κέικ
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.
  • Βάζουμε μέρικες σταγόνες χυμό λεμόνι στο γάλα και το αφήνουμε να σταθεί στον πάγκο της κουζίνας για 3 λεπτά.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή, για περίπου 6-7 λεπτά
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά προσέχοντας να απορροφηθεί το πρηγούμενο πριν προσθέσουμε το επόμενο.
  • Έπειτα προσθέτουμε εναλλάξ κουταλιές από το αλεύρι και το γάλα ενώ παράλληλα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
  • Μόλις τελειώσουν αυτά τα 2 υλικά προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, λίγο αλάτι και τα χοντροσπασμένα μπισκότα
  • Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
Για τη φόρμα
  • Βουτυρώνουμε καλά το ταψί
  • Έπειτα αχνίζουμε το αλεύρι και καλύπτουμε κάθε γωνιά της φόρμας
  • Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα
  • Ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις για 65 λεπτά.
Για το γλάσο
  • Στήνουμε μπεν μαρί βάζοντας ένα πυρίμαχο σκεύος πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
  • Βάζουμε μέσα στο μπολ όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Γλασάρουμε το κέικ αφότου βγει από το φούρνο κι έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Τόσο το κέικ όσο και το γλάσο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Cool Artisan