Πως φτιάχνουν τον καγιανά στο Μεξικό; Ναι αλήθεια, αυτή η συνταγή δεν είναι τίποτα άλλο από μια παραλλαγή του ελληνικού καγιανά με την προσθήκη καυτερής πιπεριάς και φασολιών! Τέλεια ιδέα για όσους χρειάζονται μια έθνικ νότα στο brunch τους.
Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 chorizo, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη & 1 κίτρινη πιπεριά, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες
- 400 γρ. κομμένες ντομάτες (κονσέρβα)
- 400 γρ. κόκκινα φασόλια
- 4 αυγά
- 1 λάιμ, χυμό
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το chorizo και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 2-3 λεπτά ή έως ότου αρχίσει να γίνεται τραγανό.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις καυτερές πιπεριές και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά, για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και τα φασόλια, μαζί με το υγρό της κονσέρβας.
- Μόλις έρθει σε βρασμό, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 10 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα δέσει ελαφρά.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, φτιάχνουμε 4 μικρές λακούβες στο μείγμα και σπάμε προσεκτικά από ένα αυγό σε κάθε άνοιγμα.
- Βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ή έως ότου μαγειρευτούν αυγά ανάλογα πόσο σφιχτά τα προτιμάμε.
- Περιχύνουμε χυμό λάιμ πάνω από τα φασόλια και τα αυγά, και σερβίρουμε αμέσως με τραγανή tortillas.