search

Half Time Meals με τον Ανδρέα Λαγό

Πρωί Δευτέρας, χτυπάει τηλέφωνο μου και από την άλλη άκρη της γραμμής ακούω τον Ανδρέα Λαγό ο οποίος μου ζητά να συνεργαστούμε και να μαγειρέψω συνταγές του με ένα προϊόν έκπληξη! Η χαρά μου δεν περιγράφεται παρά το ότι δεν ξέρω ακριβώς ποιο προϊόν είναι αυτό με το οποίο καλούμαι να μαγειρέψω!

Το μόνο που ξέρω είναι οτι πρόκειται για μια κρέμα γάλακτος που χρειάζεται τη μισή ποσότητα και το μισό χρόνο για να δέσει η σάλτσα στο φαγητό! Το πιο ωραίο σημείο της πρό(σ)κλησης ηταν φυσικά τα μέρη και ο τρόπος που μαγειρεύουμε! Για να τονίσουμε τον τίτλο των Half Time Meals πήγαμε σε πραγματικά half time δηλαδή σε αγώνα μπάσκετ και θεατρική παράσταση!

Το concept είχε ως εξής: Εγώ μαζί με μια φίλη food blogger θα μαγειρέψουμε την ίδια ακριβώς συνταγή με τα ίδια (ζυγισμένα) υλικά και με μόνη διαφορά την κρέμα γάλακτος! Δεν θα ξέρουμε ποιος θα πάρει την κρέμα γάλακτος “έκπληξη” αλλά θα το μάθουμε μετά το τέλος της μαγειρικής μας δοκιμασίας ξετυλίγοντας το κουτί της κρέμας από τη λευκή ταινία με την οποία την είχαν τυλίξει!

 

Για την πρώτη δοκιμασία πήγα σε έναν αγώνα μπάσκετ στο Ζηρίνειο στην Κηφισιά μαζί με τον Ανδρέα Λαγό και τη Δανάη από το maintanos.com, Η αποστολή μας ήταν να μαγειρέψουμε σε 15 λεπτά δηλαδή όσο κρατάει το διάλειμμα του αγώνα μπάσκετ την καρμπονάρα με μυρωδικά (κάνε κλικ εδώ για να δεις την συνταγή), μία συνταγή του Αντρέα, προκειμένουν να δοκιμάσουμε τις κρέμες γάλακτος χωρίς να ξέρουμε ποιος έχει τη σωστή. Μέσα σε λίγα λεπτά αποδείχθηκε ότι εγώ ήμουν ο τυχερός που είχε πάρει την Adoro Per Pasta δηλαδή την κρέμα γάλακτος με την οποία μπορείς να φτιάξεις κάθε συνταγή με τη μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος στο μισό χρόνο! Όλα μου φάνηκαν πολύ απλά γιατί με το που έριξα τη μισή ποσότητα από την κρέμα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι και μέσα σε ελάχιστο χρόνο είχα έτοιμο ένα τέλειο πιάτο!

Τη δεύτερη φορά βρέθηκα σε θέατρο Πειραιώς 131 για την παράσταση “80s The Musical” μαζί με την Εύα από το www.funkycook.gr για να φτιάξουμε πέννες σπανακόπιτα (κάνε κλικ εδώ για να δεις την συνταγή). Eκεί τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα και κατάλαβα ακριβώς την διαφορά στην ποιότητα της κρέμας γάλακτος! Δεν μου έτυχε η Adoro Per Pasta και κατάλαβα στην πράξη ότι το μαγικό εφέ του ρίχνω τη μισή ποσότητα από την κρέμα γάλακτος και το φαγητό είναι έτοιμο μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα δεν πετυχαίνει με κάθε κρέμα! Και σας διαβεβαιώ ότι είχαμε ακριβώς τα ίδια υλικά και τον ίδιο χρόνο!

Μπορείς να πάρεις μια πιο γλαφυρή ιδέα από το τι έγινε στο παρακάτω video:

Δες όλες τις συνταγές του Ανδρέα στο halftimemeals.gr



Cool Artisan