Το πληγούρι «δένει» τα λαχανικά με το ανθότυρο στο #taperaki για το γραφείο, χωρίς να χάνουν την φρεσκάδα τους.
Υλικά
- 200 γρ. πληγούρι
- 2 baby κολοκυθάκια
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 100 γρ. τοματίνια
- 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- 150 γρ. ανθότυρο Κρήτης
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1/4 κ.γ. μπούκοβο
- Αλάτι + Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη σος:- Βάζουμε σε ένα σέικερ όλα τα υλικά και ανακινούμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες και τα βάζουμε μέσα στο χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Βράζουμε το πληγούρι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ψιλοκόβουμε τα τοματίνια.
- Κόβουμε το ανθότυρο σε μεγάλα κομμάτια.
- Ψιλοκόβουμε το φρέσκο δυόσμο.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το πληγούρι, το δύοσμο και τη sauce και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και το ανθότυρο, ανακατεύουμε απαλά για να μην διαλυθεί το τυρί και σερβίρουμε.