search

ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Το πληγούρι «δένει» τα λαχανικά με το ανθότυρο στο #taperaki για το γραφείο, χωρίς να χάνουν την φρεσκάδα τους.



Υλικά

  • 200 γρ. πληγούρι
  • 2 baby κολοκυθάκια
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. τοματίνια
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 150 γρ. ανθότυρο Κρήτης
Για τη σος
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • Αλάτι + Πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη σος:
  • Βάζουμε σε ένα σέικερ όλα τα υλικά και ανακινούμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Για το πληγούρι:
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες και τα βάζουμε μέσα στο χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Βράζουμε το πληγούρι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ψιλοκόβουμε τα τοματίνια.
  • Κόβουμε το ανθότυρο σε μεγάλα κομμάτια.
  • Ψιλοκόβουμε το φρέσκο δυόσμο.
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το πληγούρι, το δύοσμο και τη sauce και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά και το ανθότυρο, ανακατεύουμε απαλά για να μην διαλυθεί το τυρί και σερβίρουμε.
Cool Artisan